Muži v zbrani přehled

Muži v zbrani
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433814/bmid_muzi-v-zbrani-Xe6-433814.jpg 5 1458 1458

Mestská stráž rozširuje svoje rady! Pozitívnu diskrimináciu predsa nemožno brať na ľahkú váhu. A tak zatiaľ čo kapitán Mrak ráta posledné dni do svojej svadby a odchodu zo služby, kaprál Mrkva a jeho tím zaúčajú nováčikov - trpaslíka Cvika, trolla Detritusa či Anguu, prvú ženu v mestskej stráži, ktorá je tak trochu citlivá na fázy mesiaca... V nepokojmi zmietanom Ankh-Morporku sa teraz zíde každá sekera či tesáky, nehovoriac o tom, že nad mestom sa vznáša hrozivý tieň a v jeho uličkách pribúda až nepríjemne veľa Smrťových klientov. Mestská stráž vo vynovenej zostave tak čelí hneď niekoľkým výzvam: nájsť záhadného vraha, utíšiť večné rozbroje medzi trpaslíkmi a trollmi či porátať sa s Cechom vrahov aj Cechom klaunov. Nehovoriac o podivných zvestiach o tom, že v meste sa objavil právoplatný dedič kráľovskej koruny.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Men at Arms , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži v zbrani. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (118)

Mirka2778
27.06.2024 5 z 5

Co napsat ke knížce, kterou čtu po Xté... Baví mě!
Charaktery postav jsou přesné i uvěřitelné. Genderová vyváženost se neřeší, ale jednoduše JE. Vtípky a slovní hříčky jen, tak vyplývají.
Když se nemohu rozhodnout, po které knize dál sáhnout, Zeměplocha to vyřeší.

Koza3
29.05.2024 5 z 5

Moje druhé čtení celé Zeměplochy zanechává nostalgický odstín, ale taky radost z kvalitní literatury, která vždycky odkazuje na konkrétní žánr, oblast nebo spisovatele z minulosti. Tentokrát se podíváme do detektivního až thrillerového prostředí, kdy v Ankh-Morporku se chystá puč a možná dostaneme nového krále, kterým je....ale ne, takový spoiler bych vám neudělal :-) Zvedám tady hodnocení na ultimátních pět hvězd, protože jsem se náramně bavil a byl zvědav jak to dopadne. No a subjektivní radost z knihy je ta hlavní hodnota. Za mě super. Doufám, že Navážka nám ještě někdy zmrzne, aby vypočítal tu odpověď na smysl lidstva, vesmíru a vůbec všeho :-)


moonell
28.03.2024 5 z 5

Pratchettův archetyp idiota, který vůbec není idiot je mi s každou další Zeměplochou víc sympatický. Nakombinovat středověk, laciná klišé fantasy, filmů noir i detektivek, téma rasismu a sexismu, celý to zasypat britskou suchostí a voilà, pejsek s kočičkou upekli velice solidní dort.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1997 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Fantasy)


Kniha Muži v zbrani v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených2 466x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených140x
v Knihotéce695x
v Chystám se číst200x
v Chci si koupit84x
v dalších seznamech8x