Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci (2003) | Databáze knih

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci přehled

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15682/uzasny-mau-ic-a-jeho-vzdelani-hlodavci-15682.jpg 4 626 626

Úžasná Zeměplocha série

Mauric, kocour s kožichem plným lupů, který ví, kdy a jak chytit příležitost za vlasy, si zařídil skvělé živobytí. Má jednoho hloupého kluka jako pištce a vlastní krysí pohromu – krysy, které jsou podivně inteligentní. Tak vzdělané, že na ně už Mauric nedokáže myslet jako na „oběd“. Každý zná příběh o krysách a krysaři – a tak jim m lidé dávají spoustu peněz… Dokud se nepokusí provést svůj trik v zapadlém městečku daleko v Übervaldu, kde tahle dokonale připravená finta najednou nevyjde. Někdo tady totiž hraje na jinou notu. Ve sklepech čeká něco velmi, opravdu velmi ošklivého. Krysy se musí naučit nové slovo - ZLO... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Talpress

Amazing Maurice and his Educated Rodents, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
27.01.2025 5 z 5

Tak to bylo od TP vynikající moc sem se u toho nasmál

Pazďa
13.01.2025 3.5 z 5

První pokus prodat Zeměplochu i mladšímu publiku není vůbec špatný. Je to rozhodně mimo zajetou komfortní zónu, Terry se nesnaží dávát lekce z komplikovanějších problémů a poselství knihy zjednodušeně spočívá v tom, že máme být hodní jeden na druhého a být pospolu.

V podstatě je to taková Pratchettovská bajka se samozřejmou parodií na Krysaře v mysli. Líbí se mi ale styl, jakým je kniha psána.

Je to totiž velmi univerzální dílo, určité pošťouchnutí a vtip je přítomen pro všechny fanoušky Zeměplochy, i když ne v takové míře, v jaké jsme zvyklí, ale je to až na pár referencí odpojeno od širšího dění na Zeměploše, takže si to může užít opravdu každý, ke komu příběh promluví.

S tím souvisí i to, že kniha má kapitoly. Jde vidět, že Terry knihu psal svým osobitým stylem a prostě to někde rozsekl, protože kniha pro normální lidi by měla mít kapitoly.

Úžasný Mauric je ideální kniha, kterou můžete podstrčit někomu, u koho nevíte, jestli se mu Zeměplocha bude líbit, ale byli byste moc rádi, kdyby to tak dopadlo. Spíš než humorné je to roztomilé a rychle to uteče.

aliencz
03.01.2025 4 z 5

super kniha

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

Kniha Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci v seznamech