Uzdravení bez léků: cesta ze stresu, úzkosti a deprese přehled

Uzdravení bez léků: cesta ze stresu, úzkosti a deprese
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189157/uzdraveni-bez-leku-cesta-ze-stresu--189157.gif 4 16 16

V poslední době zaznamenaly neurologické vědy i psychologie v souvislosti s výzkumy radikální změny. Tyto změny se projevily zejména v oblasti neuro-emocionální terapie v integraci s podněty na určité části těla, s regularizací srdečního rytmu a synchronizací biologických hodin, s fyzickým cvičením, působením mastných kyselin "omega-3", technikami "afektivní komunikace". Autor ve své knize podává čtivým způsobem příběhy lidí, u nichž se projevilo akutní duševní onemocnění (stres, úzkosti, deprese...), a ukazuje průběh jejich léčby obvyklými postupy s podáváním léků a s využitím metod, které se praktikují prostřednictvím tělesných podnětů, jež navazují na přirozené mechanismy "emočního mozku", a pomáhají najít ztracenou rovnováhu. Autor podává i srozumitelný výklad výzkumů, ověřování a výsledků terapie.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Guérir le stress, l’anxiété et la dépression sans médicaments ni psychanalyse , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uzdravení bez léků: cesta ze stresu, úzkosti a deprese. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

kacka147
31.08.2018

Je to rozhodní zajímavá kniha. Obzvášt v této době. Nějaké z příběhů mi přišly lehce neuveřitelné. Ale já jsem na tyto typy knih kritik :D
Určitě doporučuji aspon zksuit. Já si uzkostmi procházela pres 4 roky a zkusila jsem vsechn mozne vcetne antidepresiv a nakonec mi stejne pomohly dobre knihy, pohyb a zdrave jídlo. + na stres a uzkosti doporučuji doplnovat sodik a horcik ja sama to pouzivam v tomhle https://drkh.cz/jak-se-zbavit-uzkosti/ + i neco v clanku jak s uzkostmi :)

Janek
01.11.2017 4 z 5

Zajímavý pohled na lidskou psychiku s mnoha užitečnými návody, které - s tím se musí počítat! - nebudou jistě fungovat v každé situaci, nepomohou úplně každému.
Přesto jsou to návody velmi inspirativní, stojí za pokus.


Chmur
12.03.2017 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Myslím, že mnohé postupy skutečně mohou pomoci. O srdeční koherenci existují opravdu zajímavé a celkem důvěryhodné studie. Je ale těžké se ji sám naučit. Zkouším to tak 14 dní a pořád mi to nejde:-) Metodu EMDR používají i někteří atestovaní psychterapeuti u nás. Co se týká mastných kyselin, tak je to opravdu zajímavý spor mezi mnohými studiemi, doporučuji projít si wikipedii v angličtině. I další postupy uváděné v knize lze použít. Nejsem si ale jistý, že by pomohli všem. Spíš asi ne. Někdy jsem měl pocit, že zmiňované postupy řeší následky, ale ne příčiny psychických problémů. Knihu však doporučuji. Minimálně je zajímavá. Je však potřeba číst ji kriticky a sdělované informace si ověřovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uzdravení bez léků: cesta ze stresu, úzkosti a deprese v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit9x

Autorovy další knížky

David Servan Schreiber
francouzská, 1961 - 2011
2010  100%Jak čelit rakovině
2005  81%Uzdravení bez léků: cesta ze stresu, úzkosti a deprese