Uzel pohádek přehled
* antologie
Vybrané pohádky od autorů - V. Havel, A. Kliment, I. Klíma, P. Kohout, Z. Pochop, K. Sidon, J. Skácel, J. Trefulka, L. Vaculík, J. Vladislav a J. Werich - sestavil I. Klíma.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uzel pohádek. Přihlašte se a napište ho.
Takový nesourodý výběr, pro mě. Moderní pohádka je myslím dost problematický žánr. Už ten termín je divnej. Poslední je bajka od Wericha, bezvadná. Atmosféru a napětí má příběh o bratrech, kteří si dělili nevěstu. Ostatní jsou pro mě podivné, nestravitelné.
Precteno kvuli ctenarske vyzve - autor je drzitel Franze Kafky, je zde Havel i Klima. Kniha mne vubec nezaujala, do cteni jsem se musela nutit. Pohadky nejsou pro deti, jsou takove radoby umelecke, deti by to vubec nebavilo.
Kniha Uzel pohádek v seznamech
Část díla
Chytrá Marjána
Co vyprávěl vítr bílé růži
Dobrodružný výlet veverky Všetičky
Jak hluboké je moře
Lev a notes
2009 | Thriller |
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
K této knize jsem se dostala tak, že jsem pro mě objevila spisovatele Jana Vladislava, o kterém jsem doposud netušila. Zaujal mě a určitě si jeho knihy přečtu. Manžel mě překvapil, když z naší rozsáhlé knihovny vylovil tyto pohádky, a tak jsem se do nich pustila. Opravdu musím nekriticky říci, že nejvíc se mi líbily pohádky Jana Vladislava, byly pro mě nové. Nehodnotím klasiku pana Wericha, ty jsem znala a vůbec nezpochybňuji jeho mistrovský styl. Zajímavé a netypické byly příběhy Václava Havla. Potěšila mě veršovaná Uspávanka Jana Skácela a veselé dětství mi připomněl Jan Trefulka.
Zajímavá byla pro mě poznámka na konci knihy - první vydání bylo v roce 1978 v Mnichově s připomínkou toho, že v dobách socialismu nevydali zakázaným autorům ani neškodné pohádky pro děti.