Úzkost a její smysl přehled

Úzkost a její smysl
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138896/bmid_uzkost-a-jeji-smysl-K7P-138896.png 4 30 30

Úzkost zná každý z nás - ať už ji jasně pojmenujeme, nebo jen nejasně popisujeme. Úzkost významně působí na naši duši i tělo - způsobuje napětí, ohrožuje, ruší, zasahuje nás v jádru našeho bytí. Autorka popisuje tuto emoci, analyzuje její dynamiku, jež výrazně ovlivňuje náš život. Nechává nám porozumět výrazovým formám úzkosti a obtížím, které mají svůj původ v nerozpoznaných úzkostech. V neposlední řadě můžeme porozumět funkci úzkostí v každodenním životě. Pouze ten, kdo se nesnaží před úzkostí utéct, kdo se jí aktivně postaví, může ji proměnit v pozitivní životní sílu. Knihu ocení psychologové, psychoterapeuti, pracovníci pomáhajících profesí, čtenáři se zájmem o témata hlubinné a populární psychologie.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Vom Sinn der Angst , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úzkost a její smysl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Šarming
19.07.2020 5 z 5

Brilantní průvodce lidskou zkušeností, která bolí... s úzkostí se potýká každý, ať to přizná nebo ne. Demaskovat své obranné mechanismy, vyhýbat se situacím, chování, které k úzkostem vede je velký úkol. Pravdivost v jednání a nelhat si tolik, abychom začali somatizovat své problémy. Čteno 2x, kniha mi totiž kvalitativně zlepšila život a přestala jsem se schovávat za kupu strachů, které jsou naučené a ani není třeba je cítit, ale z života odstraňovat pro život upřímnější.

Aladinka89
11.08.2019

Psychoanalýza není zrovna mým nejoblíbeněším směrem, ale tato kniha určitě stojí za přečtení. Je fajn číst o tom, že úzkost je normální pocit, který nám má něco sdělit... že pociťovat úzkost neznamená být nemocný, ale znamená to být člověkem. Obzvlášť v dnešní době, kdy se jakékoli nepříjemné pocity potlačují, jsou takovéto knihy o to důležitější. Je to připomínka toho, že "American dream" je iluzí. Chceme-li žít autentický žívt, je třeba dát prostor a naslouchat i nepříjemným pocitům v nás, třeba právě úzkosti.


Shindo
15.03.2019 4 z 5

Kniha je napísaná celkom zaujímavo. Namiesto suchopárneho štýlu á la "prednáška na vysokej škole" odborný text striedajú kazuistiky a príklady z praxe. Zaujalo ma, že úzkosť je podľa autorky telesný stav a nemusí byť vždy nutne negatívna, naopak, môže byť inšpiratívnym zdrojom k ďalšej práci na sebe. Takisto zaujal aj jungiánsky pohľad na rozprávky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úzkost a její smysl v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

psychologie emoce, pocity úzkost

Autorovy další knížky

Verena Kast
švýcarská, 1943
2012  85%Úzkost a její smysl
2005  82%Otcové-dcery, matky-synové
2010  79%Hněv a jeho smysl
2014  94%Vybrané spisy C. G. Junga
2000  84%Dynamika symbolů