Úzkost brankáře při penaltě přehled

Úzkost brankáře při penaltě https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167735/bmid_uzkost-brankare-pri-penalte-msD-167735.jpg 4 44 44

Bývalý brankář Bloch je patrně vyhozen z práce. Jde do kina. Policisté pátrají po zmizelém chlapci. Existenciální drama v kulisách rakouského pohraničí může začít. Mezi vnitřním životem Josefa Blocha a vnějším světem, který pozoruje, se otevírá propast, kterou jazyk, jak se zdá, nedokáže překlenout. Co znamenají slova, co předměty, co činy? Záleží na vraždě? Celek se rozpadá, zůstávají detaily. Co s nimi? Zneklidněný čtenář nepřestává bloudit. Přesto je třeba volit - situace brankáře při penaltě je metaforou člověka vystaveného volbě a symbolizuje zároveň i jeho životní šance. Na závěr se kope vršovický dloubák.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Rubato
Originální název:

Die Angst des Tormanns beim Elfmeter , 1970


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úzkost brankáře při penaltě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

lentolog
05.08.2020 5 z 5

Výborné!

-Pečivo-
03.03.2020 3 z 5

No pane Handke, gratulki k Nobelovce, ale po třetí přečtený knize se shodneme, že to s náma dál už nebude klapat. Není to mnou, je to Vámi. Už mne prosím dále nevotravujte, nebo zavolám policajti a uvidíte ty kolotoče!

Chápu, že to někoho baví. Spoustu lidí taky fandí třeba Slávii, nebo si maže do podpaží exkrementy, ale to rozhodně není nic pro mne. Myšlenkový rozpad nezaměstnaného Pepy Blocha mne opět úplně minul. Zdaleka ne takové peklo jako Velký pád, ale i tak maximálně 5/10. Ale jen protože jedu právě z práce a ne do práce.


Bassquiat
02.02.2020 4 z 5

Tradiční evropská literatura: dojde-li k vraždě, zbytek knihy vyplní předem daný narativ (pártrání, dopadení, výslech, uvěznění, katarze, poprava). V Brankáři taktéž dojde k vraždě, při níž je notabene zamlčen motiv. Již jen tohle čtenáři stačí, aby se automaticky nastavil do role recipienta nějaké další detektivky. Za 118 stran se však dozví, že ho Handke prvotřídně vytrolil. Pro hlavního hrdinu totiž samotný akt vraždy měl asi stejný význam jako pojídání karbenátků. Tato novela je o něčem jiném.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úzkost brankáře při penaltě v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x