V Královských zahradách přehled
Aleš Richter , * antologie
Vydejte se na procházku po Královských zahradách! Letos je to již padesát let od doby, kdy vyšel nekorunovanému králi literárního hororu debutový román. Za tu dobu svou tvorbou dokázal uchvátit a ovlivnit několik generací nejen čtenářů, ale i autorů po celém světě. Jeho dílo, které v mnoha případech překračuje hranici zmíněného žánru, po sobě zanechalo nesmazatelnou stopu. Nyní se vám do rukou dostává unikátní projekt: antologie, na které se podílelo jednadvacet českých a slovenských autorů, aby svými příběhy vzdali Mistrovi poctu. Čekají vás možná povědomé, nicméně zcela originální kousky, při jejichž četbě zaplesá srdíčko nejednomu fanouškovi žánru. V temných zákoutích Královských zahrad číhají ty nejděsivější noční můry, které vás pevně lapí do svých spárů!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V Královských zahradách. Přihlašte se a napište ho.
Je to antalogie takže se klasicky najdou povídky, která vás chytí a přejete si, aby z toho byla kniha a pak jsou povídky, které si za týden ani nebudete pomalu pamatovat. Jako pocta určitě dobrý počin a sám jsem si užil několik skvělých povídek a možná, ale jenom možná dostávám chuť si přečíst nějakou z Kingových knih.
Tedy na to, jaké se tu pějou ódy jsou ve velkém počtu ty povídky celkem ubohé. Knihu jsem si koupil díky krásnému obalu, ale to je tak všechno. Dvě možná tři povídky by se daly hodnotit jako "úspěšné Kingovo dílu". Ostatní je jen marast.
Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)
11.08.2024
„Uvnitř je čisto, ale současně cítíš špínu.“
„My přinášíme tomuto místu zkázu, protože křik z něho je před Hospodinem tak velký, že nás Hospodin poslal, abychom je zničili.“
„K čemu je navštívit rodný dům, než ho zbourají?“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha V Královských zahradách v seznamech
v Mé knihovně | 75x |
Část díla
Archiv
Dívka, která měla ráda Stephena Kinga
Dobrý manžel
Epilog - Loučí se s vámi Královské Zahrady
INTERMEZZO-Mizerná smrt Václava Kácela
Já osobně jsem si knihu užila. V některých povídkách najdete odkazy na knížky jako je Osvícení , Doktor Spánek, Carey. Povídky jsou různorodé, některá vás bude bavit a jiná zase ne. Za mě dobrý počin.