V nemilosti přehled
Danielle Steel
Štyridsaťdeväťročná Sydney Wellsová má dokonalý život po boku oddaného a bohatého manžela... až kým doň nezasiahne tragická nehoda. Ako vdova zisťuje, že manžel ju zabudol zahrnúť do testamentu a všetok majetok odkázal svojim zlomyseľným dcéram z prvého manželstva. Sydney ostane bez domova aj bez peňazí. Napriek varovaniam svojich dcér si nájde prácu v módnom odvetví. Naivná žena sa ocitne vo svete pochybných medzinárodných obchodov a ľudí s nečestnými úmyslami. Na základe krivého obvinenia dokonca čelí trestnému stíhaniu. Čo spravíte, keď prídete o všetko? O manžela, bezpečie, ochranu, peniaze a povesť? Sydney hrozí väzenie a všetko sa jej rúca. Odvážna a húževnatá žena sa musí popasovať s osudom so cťou. V neznámom svete preto staví všetko na jednu kartu s odhodlaním vybudovať si život, na ktorý môže byť právom hrdá.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
Fall from Grace, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V nemilosti. Přihlašte se a napište ho.
Raz príde čas, keď budete presvedčení, že je koniec.
A to bude začiatok.
Louis L’Amour
Knihu jsem četla ve zdařilém slovenském překladu, takže takto i vkládám příhodné úvodní motto.
Nízké hodnocení se dá vysvětlit asi tak: nejde v žádném případě o dílo z dnes tolik čtených, oblíbených a žádaných milostně - erotických romancí. Hlavní hrdinka je už dost "stará hráza", je jí devětačtyřicet, a to, že musí svést boj o místo na slunci, že musí překonávat dost tvrdé překážky, aby došla nakonec svého štěstí a úspěchu - na tom není přece nic moc zábavného! Nic jí nespadne do klína samo, je to boj, na kterém opravdu nic zábavného není. Takový boj sváděli a svádějí lidé vždy a všude dnes a denně.
Je to prostě příběh ze života, a to, že se odehrává v prostředí módního průmyslu je pouze malým osvěžením. Totéž v bleděmodrém by se mohlo stát kdekoliv. Podstatné je, že se hrdinka, s trochou štěstí a s velkou hromadou úsilí, dokáže odrazit od beznadějně hlubokého dna, odpoutat se od minulosti, podat svému štěstí ruku... a znovu začít žít! To je to hlavní.
Kniha se čte dobře, ale hodlala jsem dát jen 3*. Ovšem, za to povzbudivé motto... musím přidat :-).
Přesně to co jsem od této spisovatelky čekala se mi dostalo. Sydney zažívala život jako na houpačce. Jednou nahoře a potom zase dole. Kdo si chce u knihy odpočinout tomu doporučuji
Knižní novinky (45. týden)
01.11.2020
Knižní novinky (39. týden)
20.09.2020
Kniha V nemilosti v seznamech