V Tichu přehled
Alžběta Bublanová
Pozoruhodná novela mladé autorky zachycuje výsek života bezejmenné hrdinky, mladé holky, pro niž se v patnácti otvírá lákavý svět dospělých, plný zdánlivě neomezených možností. Zprvu citlivá a jaksi popudlivá k životu se snaží probojovat tak trochu zoufalým způsobem k čemukoliv, co připomíná štěstí. Ale brzy se dostane do věku, kdy si uvědomí, že karty, které byly rozdány, se už nezmění. Neustále se snaží něco rychle změnit, rychle žít, rychle dobýt svět, a přitom se nehne z místa. Její pubertální boj o lepší život střídá boj dospělé ženy, jejíž snaha neustále být lepší než ostatní vyznívá marně v patnácti, ve dvaceti i ve třiceti. A nemění se ani bar Ticho, kam se v noci chodí skrýt před realitou a sama před sebou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V Tichu. Přihlašte se a napište ho.
Napsat o téhle knížce, že se mi líbila je takové zvláštní. Protože osoby i děj k žádné libosti nevedou. Ale je to tak. Život jako na houpačce, jednou dole, jednou nahoře. Hledání. Věčné. Pozor trochu SPOILER: Nejprve pubertální touha po tom, být dospělá. Dělání jedné chyby za druhou, pak pěkně nahoru na životní i majetkové křivce, potom zase dolů, a hezky nahoru - škola, kariéra, šup trochu dolů, manželství, rozvod, těhotenství, střední věk... Určitě tohle byla zajímavá knížka.
Kniha V Tichu v seznamech
2016 | V Tichu |
2020 | Ti, kterým se narodíš |
2021 | Život s panikou |
2022 | Pozůstalí |
2019 | Barák |
Jiné. Neotřelé. Zvláštní. Hlavní hrdinku bych teda doma mít nechtěl... Nemám rád takové týpky co žijí "od nikud nikam", co neví co se životem a tak jedou: alkohol, flákání, vztahy na jednu noc. Zde se alespoň děvče snaží v tom všem svinstvu neutopit a touží se odrazit ode dna. Když se jí to začně dařit je ještě nesnesitelnější a mění se v ambiciózní manažerku. Celkově zajímavý pohled na to jak se dá taky "odžít" lidský život, ale příjemné a hezké počtení to moc není.