V zajatí prílivu přehled

V zajatí prílivu
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104183/v-zajati-prilivu-104183.jpg 4 59 59

Malý bretónsky ostrov Le Devin má tvar podobný postave spiacej ženy. V hlave má dedinku Les Salants, zatiaľ čo prosperujúcejšie mestečko La Houssiniére leží na jej nohách. Túto vzdialenosť možno prejsť za hodinu, no v podstate majú k sebe veľmi ďaleko, pretože medzi nimi vládne odveká nevraživosť. Súperia o jedinú pláž ostrova, ktorá je zároveň hlavným zdrojom príjmov. Obyvatelia Les Salants hovoria, že keď pobozkáte nohy ich patróna a trikrát si odpľujete, niečo, čo ste stratili, sa vám vráti. A tak sa Madeleine, ktorá vyrástla na ostrove, vracia po desiatich rokoch z Paríža. Toto miesto ju priťahuje a nikdy sa nikde necítila doma, len tu. Hoci bola Madeleine dlho preč, zakrátko sa spojí s ďalšími stratenými dušami mestečka do boja o prežitie a záchranu. No jej pokusy o premenu umierajúcej komunity má nepredvídané následky. Spolu s dedinkou Les Salants ožívajú aj tragické udalosti z minulosti, vrátane hrozného tajomstva, ktoré dodnes máta Madeleininho otca.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Coastliners, 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V zajatí prílivu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

Petass
16.01.2021 3 z 5

Jsem příjemně překvapená. Čekala jsem úplně jednoduchou červenou knihovnu, tu jsem sice dostala, ale bylo to mnohem poutavější, než jsem očekávala. Sice jsem měla celou dobu zmatek ve vedlejších postavách, ale vlastně to ničemu nevadilo. Užila jsem si ji. Na dovolenou, či na dlouhý zimní karanténní večer doporučuji!

broskev28
25.12.2020 3 z 5

Po skvělé knize Gentlemani a hráči mírné zklamání, i když prolog mě navnadil:
"Ostrovy jsou jiné. Čím menší je ostrov, tím pravděpodobnější to je. Podívejte se na Británii. Člověka by ani nenapadlo, že by ten úzký pruh země mohl přinést tolik různorodosti. Tolik protikladů. A všechny kráčí pospolu, jako opilí demonstranti, kteří si dosud neuvědomili, že hlavním důvodem jejich stížností jsou oni sami. Ostrovy jsou průkopníci, odtržené skupinky, rebelové, nespokojenci, přirození izolacionisté. Jak říkám, jiné."
Příběh samotný není špatný, ale přesto mi tam něco chybělo, nebo naopak přebývalo? Komunita Les Salants, znepřátelené rodiny, nevyjasněné vztahy sourozenců, osudy všech ovlivněné obklopujícím mořem a "všechno se vrací", jak už bylo řečeno v komentáři Allysa 1985. Takže jsem ráda, že znám další knihu J. Harrisové, ale nebude patřit k těm, které mě silně oslovily.


Allysa1985
07.07.2019 3 z 5

Opět skvěle vylíčená atmosféra a postavy, tentokrát z malého ostrova. Boj mezi uchováním tradičního způsobu života a agresivní modernizací a byznysem, ať už o to obyvatelé stojí nebo ne. Příběh o tom, že minulost nás pronásleduje a všechno se vrací, ale zároveň je tu vždy naděje na lepší budoucnost.
Mírné zklamání mi přinesl konec, byl zbytečně překombinovaný a působil na mě spíš jako z telenovely.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V zajatí prílivu v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x