Vábenie ostrova přehled

Vábenie ostrova
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384114/bmid_vabenie-ostrova-l5Z-384114.jpg 4 40 40

Rodinné romány austrálsko-britskej autorky Tamary McKinley vyhľadávajú čitatelia celom svete, slovenských nevynímajúc. Jej najnovšia kniha, epický, emocionálne bohatý príbeh o láske a odvahe, nás zavedie na magický ostrov Skye a do ďalekej Tasmánie. „Ó, to je nádhera!“ rozplývala sa Kathryn, keď sa trajekt skrútol a naskytol sa im pohľad na Dunveganský hrad na konci zálivu. „Aké to je – vrátiť sa po toľkých rokoch domov?“ Christy vytryskli slzy, odvrátila pohľad od nenávideného hradu a pritiahla si tartanový šál bližšie k telu. „Toľko sa toho zmenilo, až sa desím, čo ešte objavím...“ Rok 1905. Christy odjakživa snívala o tom, že sa vydá na cestu zo svojho domova v Tasmánii na druhý koniec sveta – na divoký a nádherný škótsky ostrov Skye, kde sa narodila. Starí Vikingovia ho nazývali Ostrov oblakov, pretože bol večne zahalený hmlami, a Christy túži ešte raz spočinúť pohľadom na jeho dravých vodopádoch rútiacich sa údoliami a rozoklaných morských útesoch. Až teraz, vo svojich šesťdesiatich piatich rokoch, sa konečne rozhodne splniť si tento sen v spoločnosti dcéry Anne a milovanej vnučky Kathryn. Ani jedna z nich si však neuvedomuje, že Christina minulosť je oveľa temnejšia a tragickejšia, ako by si mysleli...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Spindrift, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vábenie ostrova. Přihlašte se a napište ho.

Kanimůra2
20.03.2023 3 z 5

Autorku mám vlastně ráda, líbí se mi styl psaní. Ale jednotlivé knihy jsou jako na houpačce. Tento příběh hodnotím jako průměrný

Szilvia1
27.04.2021 4 z 5

Na tuto knížku jsem dlouho čekala,ale trošku jsem se zklamala,protože jsem si myslela,že to bude trochu napínavější,ale i tak byla knížka dost pěkná.Autorka píše velmi pěkně.

cori
02.11.2020 3 z 5

Autorka vypráví příběh skotské rodiny, která byla v druhé polovině 19.století vyhnána ze svého domova kvůli pastvinám pro ovce a našla nový domov v Tasmánii. Hledání dokumentů a plavba do Evropy mě ani tak moc nezaujaly, spíš bych ocenila, kdyby Christynino vyprávění nebylo vyprávění, ale vlastní román.

Kniha Vábenie ostrova v seznamech