Poslední strážce věčnosti přehled
John C. Wright
![Poslední strážce věčnosti Poslední strážce věčnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41323/bmid_valka-snu-posledni-strazce-vecnosti-mu6-41323.jpg?v=1539030556)
Mladý Galen Waylock je posledním strážcem snové brány, za níž vyčkává prastaré zlo lačnící po světě lidí. Galenova rodina ji střežila po tisíc let a snášela posměch světa, který tuto hrozbu pustil z hlavy coby pouhý mýtus. Nyní se v hlubinách probouzejí přisluhovači Temnoty a dlouhé, předlouhé roky služby jsou u konce. Zdá se, že Galenova trpělivá oddanost se vyplatila. Ale vše je jinak. Novodobé ideály lidské důstojnosti a svobody se takzvané Moci Světla nezamlouvají. Ať už v konečné válce mezi temnotou a světlem zvítězí kdokoli, lidstvo bude odsouzeno buď ke shovívavému, anebo zlovolnému područí. A tak Galen volí třetí možnost: nechá spící Bojovníky Světla dřímat. Zapovězených čarovných zbraní se chopí on sám se svými společníky. Následují zrady, vraždy a pohromy. Smrtelníci musí čelit houstnoucí Temnotě bez pomoci. Poslední strážce Věčnosti je ambiciózní a překrásně napsané hrdinské dobrodružství, jež Johna C. Wrighta představuje jako výrazného spisovatele žánru fantasy. Jedná se o pouhý začátek příběhu, který je zakončen druhým svazkem s názvem Mlhy Věčnosti.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2010 , Laser-books (Laser)Originální název:
The last guardian of everness, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední strážce věčnosti. Přihlašte se a napište ho.
![resse resse](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45269/45269.jpg?v=1386434135)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knížka je velmi dobře psaná, na můj vkus asi až příliš složitě - mnoho jmen, mnoho příběhů jenom spomenutých jednou, dvěma větami... Ale chápu že první díl musí dát základ univerzu série a proto si autor potřebuje vytvořit podhoubí. Mně to ale odrazovalo, a knížku jsem dočetl z povinnosti.
![Jho Jho](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pěkně napsané, na můj vkus až příliš přeplácané a snové. Po naprosto geniálním Zlatém věku od téhož autora velké zklamání.
Kniha Poslední strážce věčnosti v seznamech
v Mé knihovně | 51x |
2007 | ![]() |
2010 | ![]() |
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
Válka snů je pro mě nejhorším příspěvkem do edice Moderních děl fantasy. Měl jsem co dělat, abych se tím prokousal. Autorův styl mi vážně neseděl. Hned z počátku na čtenáře vychrlí hromadu jmen a údajů, aniž by to nějak zopakoval... a pak ať se v tom všichni vyznají. Snový svět mě ničím nezaujal a přiznám se, že jsem se hodně často neorientoval v ději. Nejhorší je, že se ještě budu muset prokousat dalším dílem.