Válka světů přehled

Válka světů
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122783/bmid_valka-svetu-gmT-122783.jpg 4 533 533

Působivá utopie anglického klasika sci-fi líčí v řadě sugestivních scén katastrofický vpád mimozemšťanů na Zemi. Kniha, odehrávající se v Angli na konci 19. století, má dvě části, z nichž první barvitě líčí nepřirozenou atmosféru v předvečer invaze Marťanů na Zemi - děsivé přírodní úkazy, všudypřítomné napětí a výskyt nestvůrných agresivních živočichů. Druhá část, odehrávající se již po marťanské invazi, popisuje bezmocnost pozemšťanů, neschopných boje s vyspělou marťanskou technikou a stávajících se trpnými obětmi vetřelců. Kruté bytosti z vesmíru v pravidelných intervalech ničí všechno živé, planetu zachrání na poslední chvíli až pozemské bakterie, proti kterým agresoři z Marsu nejsou odolní. Knížka patří ke klasickým dílům v žánru sci-fi.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Josef R. Vilímek
Originální název:

War of the Worlds , 1898


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka světů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (87)

alishek
03.06.2024 4 z 5

Knihu jsem si poslechla a musím říci, že opravdu zážitek, knížce to přidá na dramaticnosti a když vezmu, kdy byla napsaná, moc se mi to líbilo.

nakedangel
29.04.2024 3 z 5

Příběh na svou dobu neuvěřitelný. Škoda jen strohosti vyprávění. Představovala bych si barvitější a podrobnější líčení. 3 a půl hvězdy.


alabra
21.04.2024 5 z 5

Více jak sto let stará kniha o prvním setkání s mimozemšťany řeší otázky spojené s vyhlazením lidstva, naprostou nepřipraveností na jakoukoliv katastrofu, špatností, morálkou na jedné straně, statečností a lidstvím na straně druhé. Jak nadčasové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší dílo domácího výtvarníka: Robert Czarny za obálku ke knize H. G. Wellse Válka světů)


Kniha Válka světů v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených735x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených30x
v Knihotéce256x
v Chystám se číst377x
v Chci si koupit83x
v dalších seznamech15x