Krvavý život přehled
Patricia Nead Elrod
Vampire Files série
Druhá kniha série Vampire Files. Život v Chicagu 30. let není pro slabochy. Jack Fleming by o tom mohl vyprávět… Náhodný konflikt s mafií ho stál život. Zároveň díky tomu nový začal. Jenže tentokrát jako upír. Účty s mafií si vyřídil. A v rukavičkách to rozhodně nebylo… Pokud však čekal, že tím se jeho život uklidní, mýlil se. Jacka Fleminga dostihla vlastní minulost. Má podobu fanatického lovce upírů…... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2007 , Fantom PrintOriginální název:
Lifeblood, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavý život. Přihlašte se a napište ho.
Pôvodne som sa do tohto pokračovania podpriemernej prvej časti, práve pre tento dôvod, ani nechcel púšťať. Keďže som ju však už mal kúpenú a prichystanú na stole, poddal som sa. Nemalú rolu v tom zohrala i obálka. Jan Patrik Krásny napol všetky jeho umelecké svaly, aby nakreslil snáď ešte odpornejšiu obálku než pri predchádzajúcej knihe, a také nasadenie treba oceniť!
Neviem, či to bolo mojimi prudko zníženými očakávaniami, no začiatok vo mne dokonca vzbudil iskričku nádeje. Prišlo mi, že Elrod si v medzičase načítala klasikov žánru a úspešne absolvovala aspoň tri kurzy kreatívneho písania, pretože sme poskočili v kvalite jej písania o dobrý level vyššie. Tento dojem však trval len kapitolu - dve a ja som sa opäť ocitol v nezaujímavej podpriemernej detektívke s neschopným hlavným hrdinom, ktorý snáď musí byť prapredkom Pata a Mata z A je to!
Tretiu časť série už nevlastním a nemám ani absolútne žiadnu potrebu ju získať. Myslím, že to je dostatočne výrečné, ak by vám náhodou nestačilo moje hviezdičkové hodnotenie.
Začal jsem číst kolem desáté hodiny, kapitolku před spaním. Knížku jsem po chvilce odložil, na budíku svítilo 4:30 a já byl na poslední stránce včetně tiráže. Ještě že jsem nemusel o práce :)
Výborné pokračování prvního dílu. Trochu víc romantiky a osvětlení části předchozího Jackova života. I když jsem asi tušil, kdo je záporák, děj mně neustále překvapoval a pořád jsem čekal nepříjemná překvapení. Rozhodně nejlepší díl se zatím přeložených.
Kniha Krvavý život v seznamech
upíři detektivní drsná škola Chicago
Solidní oddechovka, po které sáhnu, když nemám co číst. Projela jsem trilogii už nesčetněkrát, ale kupodivu hodnotím až dnes. Parádní zpracování tématu, líbí se mi, že hrdina mizí jako pára nad hrncem a to doslova, fajn. Ujde i vzájemná interakce mezi hrdiny. Jen mi pořád vadí doba ve které je příběh zasazen - pro mě úděsně nezajímavá, v literatuře se jí vyhýbám. Nějaké výhrady mám k místy nelogickému příběhu, ale budiž, nic není dokonalé a v tomto mixu žánrů obzvlášť.