Dcera vlčic přehled
Jenny Nowak (p)
Vampýři z Čelákovic série
< 3. díl
Po ničem netouží Eleanor ze Schatzbergu tolik jako po dítěti. Je ochotna pro to udělat cokoli. Třeba i snést násilnického manžela. Nebo si opatřit smečku vlčic v zoufalé víře, že pomůže vlčí mléko. A její sen se splní. Jenom poněkud jinak, než čekala. Do jejího života zasáhnou síly, o jejichž existenci zatím neměla ani tušení. Přítel z cizích krajů. ani mladý fámulus místního mastičkáře vůbec nemusejí být tím, čím se zdají. Staré moudro, které říká "Vezmi si, co chceš, a pak zaplať, co uzná Bůh", platí v tomto případě vrchovatě. A cena je vysoká...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera vlčic. Přihlašte se a napište ho.

Jako vždy přečtená jedním dechem..Miluji autorku a vykreslení děje a postav tak,že je skutečně vidíte jako film, který běží před očima. Tato kniha je voným navazováním na předešlé i knihy po..ale dají se číst volně, bez ohledu na pořadí.

Uznávám, našly by se výhrady, jenže já neměla nikdy nutkání je v knížkách Jenny Nowak hledat. A Dcera vlčic na mém fanouškovském přístupu nic nezměnila.
Specifický styl psaní i vyprávění – ten jsem si zamilovala už před mnoha lety na počátku transylvánské ságy. Podání upírů – mnohdy krutí a arogantní nemrtví, kteří však i přes vlastní domnělou nedotknutelnost bojují s až příliš lidskými slabostmi a emocemi – v porovnání s podobnými ságami obsahující ukňourané dietáře pro mne balzám na duši. A ženské postavy, které umí bojovat za to, co je jim drahé, jako lvice. Nebo spíš v tomto konkrétním případě jako vlčice…
Eleanor jsem si zamilovala, stejně jako Arka a o Raxhaalovi se snad ani nemusím zmiňovat. Závěr jsem musela chvíli rozdýchávat, ale to se mi stává u děl paní Nowak často. Čtenářský zážitek to byl krásný i děsivý, emotivní a vkusně zasazený do skutečných historických reálií.
Kniha Dcera vlčic v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
2011 | ![]() |
2005 | ![]() |
2004 | ![]() |
2004 | ![]() |
1999 | ![]() |
Ježiš, jak já si přála alespoň jedinkrát šťastný konec... ale to by nebyla Jenny Nowak, aby to nebylo drásavé. Opět nezklamala, opět překvapila, a opět mě závěr dojal. Proč jen musí být pořád tak osamělí? Proč? ;-) Nádhera.