Posledná obeť přehled

Posledná obeť
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270269/bmid_posledna-obet-1yx-270269.jpg 5 1758 1758

Rose Hathawayová žila vždy podľa vlastných pravidiel. Porušila ich, keď utiekla z Akadémie sv. Vladimíra s najlepšou kamarátkou a poslednou žijúcou dragomírovskou princeznou Lissou. Porušila ich, keď sa zamilovala do iného strážcu - božského Dimitriho, a aj keď sa vzpierala morojskej kráľovnej Tatiane. No teraz skončila za mrežami - a dokonca za zločin, ktorý ani nespáchala. Pomôcť jej dokážu len Dimitri a Adrian, keď sa im podarí nájsť jediného žijúceho človeka, ktorý môže zabrániť jej odsúdeniu a prinútiť Morojov upriamiť pozornosť na mladú kandidátku na kráľovnú: Vasilisu Dragomírovú. Rose a Lissa sa ocitli v problémoch a zrazu sú nútené spoliehať sa na nepriateľov, lebo v priateľoch sa sklamali. Ale najviac ich ťaží otázka, či za skutočnú slobodu budú musieť obetovať to najcennejšie. Jedna druhú.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Last Sacrifice , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledná obeť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (179)

sangreseth
26.06.2024 4 z 5

Nejsem si jistá, jestli se mi zakončení hrozně líbilo, nebo mi to už přišlo moc, ale rozhodně dostálo kvalitě celé série. Divoké, chaotické, ale dobře promyšlené. Jen si nejsem jistá, jestli to všechno nedopadlo tak dobře, že je to klišé, a pokud ano, tak jestli mi to vadí. Jsem ráda převážně za milostnou stránku této knihy jak ve vztahu k Adrianovi, tak Dimitrijovi, rozhodně taky oceňuji posun vztahu Lissy a Rose, který se za celých šest dílů hodně vyvinul. Asi to není můj nejoblíbenější díl, protože více než Strigoje řeší politiku a vše jde relativně hladce, což nebylo v předchozích dílech zvykem, ale přesto autorce tleskám za skvěle napsanou sérii a ráda se vrhnu na další její knihy.

adelact
06.06.2024 5 z 5

Skvělé zakončení celé série. Jediné výtky mám k tomu velkému odhalení na konci, které mi přišlo docela uspěchané, a k Adrianovi, chudák si tohle nezasloužil.


Artep071
21.05.2024 4 z 5

Velmi dobré zakončení série ..celý příběh Rose jsem si užila i přes to, že mě leckdy iritovala .
To ovšem nemění hodnocení celé série 4* ... těším se na volné pokračování Pokrevní pouta :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledná obeť v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených2 986x
ve Čtenářské výzvě86x
v Doporučených271x
v Knihotéce768x
v Chystám se číst267x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech21x