Stínem políbená (2010) | Databáze knih

Stínem políbená přehled

Stínem políbená
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213869/mid_stinem-polibena-213869.jpg 5 1972 1972

Vampýrská akademie série

Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na matur. zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Domino

Shadow Kiss, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stínem políbená. Přihlašte se a napište ho.

Zuzíček77
18.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl z prostředí Vampýrské akademie, přináší ještě více zvratů a akce. Vždycky si říkám, že nic nemůže překonat první díl ale tady to teda graduje a graduje. Rose nám začíná pomalu šílet, ale nechce nikomu nic říct aby ji neměli za blázna a málem na to doplatí. Konečně nám v tomto díle začíná terénní praxe strážců, která je samozřejmě sama o sobě akční, ale nebylo by to ono kdyby těch zvratů nebylo ještě více než člověk čeká. Také se vypravíme na královský dvůr, kde jde vyloženě královna proti Rose, protože si myslí, že má něco s Adrianem. Dozvídáme se konečně podrobnosti o tom co znamená Stínem políbená a všechno tím pádem začíná dávat smysl. Rose totiž odčerpavá všechno zlo z Lissy, proto je stále tak náladová a podrážděná a to jsem teda nečekala, takže už chápu proč se občas chovala tak, že mi lezla krkem. Konečně jsme se v tomto díle dočkali i sblížení Rose a Dimitrije oni dva jsou si prostě souzení. Další bum je když strigojové napadlou akademii. Z téhle akce jsem měla až husí kůži a Christian s Rose byli neskuteční.
V tomto díle jsem si opravdu oblíbila Christiana, který se nebál jít do boje. Rose byla v tomhle díle zatím nejlepší, když už člověk všechno pochopí tak ji nejde nemít rád. V minulém díle mi Adrian trochu pil krev ale i on je v tomto díle lepší a vlastně jsem si ho docela oblíbila. Začíná se nám tu skládat super parta lidí a věřím, že další díly budou dále gradovat, protože od doby kdy strigojové napadnou akademii jsem jen třeštila oči a byla v šoku. Končí nám to zase otevřeně a tak jsem zvědavá na čtvrtý díl. Jsem ráda, že jsem se k této sérii mohla vrátit.

Z knihy:
- „Copak jsi neposlouchala? Viděl jsem tě ve Spokane. Někdo jako ty to nezvorá ani nezpanikaří."
- „Liss, měla by sis dát aspoň hodinku oraz, aby ses zklidnila. Jinak řekneš něco tak debilního jako Christian a budu to já, kdo bude muset napravit tenhle bordel jako ostatně vždy."
- „Udělal bych spoustu věcí, abych tě ochránil, Rozo."
- „Proč jsem se o tom dozvěděl až teď? Proč jsi mi to neřekla dřív? Víš, jaké to je? Víš, jaké to pro mě je, když tě vidím takhle trpět, a přitom vůbec nevím, co se děje? Víš, jak strašně jsem se bál?"
- Život i smrt jsou tak nepředvídatelné. Mají k sobě tak blízko. Žijeme z okamžiku na okamžik a nikdy nevíme, kdo bude další na řadě, aby opustil tenhle svět.
- „Ztratíš to, čeho si ceníš nejvíc, tak to opatruj, dokud to máš."

IG: zuzcin_bookstagram

Avrilenicka
02.02.2025 4 z 5

Rozhodně hodně akce a kniha mě celkem bavila

lochnes-natka
29.10.2024 5 z 5

Jsem z knihy naprosto hotová. Očekávala jsem, že se něco takového stane, ale i tak mě to rozbrečelo. Dimitrij je prostě Dimitrij a zlomilo mi srdce, když vím, že ho Rose jde zabít. Nedokážu si představit, co teď Rose musí cítit. Jen myšlenka toho, že by jste měli zabít někoho koho milujete je naprosto příšená. Musím přiznat že Lissa mě teď trochu zklamala, jak se ohledně odchodu zachovala, ale naopak Christiana jsem si mega oblíbila a líbí se mi jeho a Rose přátelství. Za mě je Adrian divnej. Asi mám pro něj pochápu, ale k Rose se prostě nehodí. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Kniha Stínem políbená v seznamech

v Přečtených3 352x