Vánice přehled
Flint Maxwell
Nastal konec světa. A všechno začalo jedinou sněhovou vločkou. Po tragické nehodě v práci netouží Grady Miller po ničem jiném než před vším utéct. To se mu podaří se dvěma nejlepšími přáteli, Stonem a Jonasem. Všichni tři na chvíli opouští svůj každodenní život, v němž si každý zažil své, a vydávají se na dovolenou na jih k jezeru Prism Lake, kam spolu každý rok jezdívali jako děti. Teď mají na celý prosluněný víkend jediný plán: pít, grilovat a odpočívat. Když se však celý východ Spojených států ocitne kvůli obrovské sněhové bouři pod metrovými závějemi, které přeruší dodávku proudu, a cesty přestanou být sjízdné, jejich plán je v troskách. Bezstarostná dovolená tří přátel se promění v boj o holý život. Musí spojit síly, aby z celé situace vyvázli. Venku totiž nevládne jen chlad… Ale také cosi zlověstného…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánice. Přihlašte se a napište ho.
Obálka vyloženě nalákala k mrazivému čtení a těšila jsem se, že se budu u toho tak trochu bát. Bohužel byla pro mě kniha zklamáním.
Nejspíš bych ji dala na jeden zátah, nebýt toho, že jsem ji četla o přestávkách v práci.
Hlavní myšlenka autora nebyla vůbec špatná, ale to provedení. Měla jsem celou dobu pocit, jako bych se dívala na béčkový horor. A hl. hrdina Grady mě neskutečně štval, jak pomalu na každé stránce prozrazoval děj dopředu. Knížka sice končí tak, aby chtěl čtenář sáhnout po dalším díle, ale v mém případě se tomu tak nejspíš nestane.
Jako první díl série to vypadá dobře. Rozjela se akce, nějaký děs tam byl také. Četlo se mi to také dobře a hlavně rychle. No, uvidíme, jak si pan spisovatel poradí dál, když už se o něm píše, že by to mohl být nástupce Stevena Kinga v psaní hororů.
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
Kniha Vánice v seznamech
boj o přežití horory duchové a přízraky sníh, vločky zima
Žádné velké literární umění to není, ale příběh šlape, má spád i dobrou atmosféru. S tou by se sice dalo pracovat určitě ještě lépe, ale i kvůli necelým dvěma stovkám stran to celé docela funguje. Fajn horor, u kterého je potřeba počítat s neoriginalitou a slabším zpracováním. Béčko, ale dobré.