Vánoční prasátko přehled
J. K. Rowling (p)
Napínavá pohádka plná kouzel od autorky Harryho Pottera. Kuba a jeho plyšové prasátko Pašík se od sebe nehnou ani na krok – to se ale změní jednoho Štědrého večera, kdy Kuba o Pašíka přijde. Je zoufalý a potřeboval by zázrak, aby svoji milovanou hračku našel. A protože jsou Vánoce, takový zázrak se skutečně stane. Vánoční prasátko, náhrada za nezvěstného Pašíka, zničehonic ožije a vymyslí odvážný plán: vydají se s chlapcem do kouzelné Země Ztracených a Pašíka najdou, ať se jim do cesty postaví cokoli.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Albatros (ČR)Originální název:
The Christmas Pig, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční prasátko. Přihlašte se a napište ho.
Nádherná knížka, ve které si svoje najdou jak děti, tak dospělí. Bonusem jsou krásné ilustrace. Opravdu mi přišla pod ruku ve správnou chvíli a vzala mě za srdce. Přečetla jsem ji během jednoho Štědrého dne.
!!SPOILER!!
Mohly by z ní být nadšené i děti, kterým se rozvádí rodiče, protože v ní můžou nalézt pochopení a ztotožnit se s hlavní postavou. Naopak rodičům může nabídnout dětský úhel pohledu na věc, vidět, jak vnímají něco, o čem se možná těžko mluví.
Moc krásný a dojemný příběh, který mě naladil na Vánoce. Příběh byl plný emocí a přemýšlení jak bereme občas věci za samozřejmost. Zamilovala jsem si tuto knihu a věřím, že si ji přečtu znovu.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)
15.12.2021
Knižní novinky (42. týden)
17.10.2021
Kniha Vánoční prasátko v seznamech
v Přečtených | 1 267x |
přátelství Vánoce rozvod dobrodružství radost hračky smutek ztráty a nálezy prasátka, vepřiAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Tak nádherné vánoční čtení jak pro děti tak i dospělé. Naprosto mě příběh o vánočním prasátku pohltil a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Po dočtení jsem měla pocit, že už se snad žádné věci nezbavím a nevyhodím ji. Byl zde vymyšlen propracovaný svět pro hračky, které někdo ztratí nebo vyhodí - město ,kdekrucije, mě velmi pobavilo, byli zde i pasáže na zamyšlení. Mrzel me trochu osekaný konec s Hedvikou, mohlo se to více rozuzlovat.