Vánoční prasátko (2021) | Databáze knih

Vánoční prasátko přehled

Vánoční prasátko
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483104/bmid_vanocni-prasatko-wrZ-483104.jpg 5 1041 1041

Napínavá pohádka plná kouzel od autorky Harryho Pottera. Kuba a jeho plyšové prasátko Pašík se od sebe nehnou ani na krok – to se ale změní jednoho Štědrého večera, kdy Kuba o Pašíka přijde. Je zoufalý a potřeboval by zázrak, aby svoji milovanou hračku našel. A protože jsou Vánoce, takový zázrak se skutečně stane. Vánoční prasátko, náhrada za nezvěstného Pašíka, zničehonic ožije a vymyslí odvážný plán: vydají se s chlapcem do kouzelné Země Ztracených a Pašíka najdou, ať se jim do cesty postaví cokoli.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Albatros (CZ)

The Christmas Pig, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční prasátko. Přihlašte se a napište ho.

girdi
23.02.2025 5 z 5

Musí se nechat, že Rowlingová má své příběhy vždy skvěle promyšlené a překlad se povedl, takže to bylo moc zábavné předvánoční čtení s dětmi. Myslím, že si to někdy zopakujeme.

Sova15
02.02.2025 5 z 5

Tedy, tato kniha mě hodně překvapila. Ač je pro děti, přelouskala jsem jí i já, babička. Paní Rowlingová prostě umí psát. Ať je to Harry Potter, Vánoční prasátko nebo to jsou příběhy Cormorana Strika. Už se těším na další díl.

martin_aston
29.01.2025 4.5 z 5

Knihu ako celok hodnotím vysoko. Príbeh chlapca, ktorý je ochotný pre obľúbenú hračku riskovať všetko, veľa silných tém na zamyslenie (vzťahy, láska, priateľstvo, ekológia, spotrebný spôsob života, atď.).
Napísané chytľavo a krásne.
Pol hviezdy dole dávam za prvú časť. Neštimuje mi vyskladanie vianočného príbehu na rozbití dvoch rodín, z pozostatkov ktorých sa lepí rodina nová. Ten začiatok je teda celkom depresívny. A tiež, vekovo je pre iné publikum ako tá druhá, rozprávková časť. Takže sa to tak trochu navzájom medzi sebou bije.

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)

15.12.2021

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021

Kniha Vánoční prasátko v seznamech