Vánoční říše přehled

Vánoční říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551575/mid_vanocni-rise.jpg 4 536 536

Ocitnout se ve spárech toho šíleného chlapa rozhodně nechcete. Stejně jako upír z jeho poznávací značky nestárne a chutě má víc než zvrácené… Už jste někdy tesknili po věci, kterou jste nenávratně ztratili? Malá Victoria „Vic“ McQueenová ji vypátrá! Stačí, aby na kole přejela polorozpadlý most v domovském státě Massachusetts, a zničehonic se ocitne přesně v místech, kde se hledaný předmět povaluje. Jenže tak mocný dar s sebou nese i pořádné prokletí – zvlášť když není jediná, kdo oplývá superschopnostmi. Ve starém černém rolls-roycu se strašidelnou registrační značkou NOS4A2 totiž zdejší ulice brázdí Charles Manx: muž, který nestárne a za svůdné vůně perníčků unáší děti do úchylného zábavného parku Vánoční říše, odkud už opravdu není cesty zpět. Třebaže to Vic ještě netuší, jejich dráhy se v následujících dekádách osudově protnou. Zachrání sebe a později i svého syna před hrozivým údělem, aniž by se sama stala zloduchovou kořistí? Úspěšný horor syna mistra žánru Stephena Kinga zařadil týdeník Time mezi deset nejlepších knih roku 2013. Román se dočkal i seriálového zpracování s Ashleigh Cummingsovou a Zachary Quintem v hlavních rolích.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

NOS4A2, 2013

Interpreti: Pavel Batěk

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční říše. Přihlašte se a napište ho.

Kaduri
21.12.2024 4 z 5

Potrebovala som knižku s vianočnou tematikou do výzvy mojej čitateľskej skupiny a vybrala som si toto tu.
Šialene úžasný príbeh o uličnici Vicky, bicykli a motorke Triumph, o Waynovi, Louovi a Charliem Manxovi.
O našich vnútorných svetoch, o mostoch, ktoré nás prenesú do neznáma a o strašidelnej Vianočnej ríši.
Akurát v tejto knihe nie je nikto normálny. Autor sa skutočne "vybúril" a nadelil svojim postavám alkoholizmus, schizofréniu, obezitu, rozvrátené rodinné prostredie...
Celkovo je však príbeh výborný, skvelo vystavaný a kľudne ho odporučím ďalej.
Vianočná ríša čaká...

"Pravá ruka si vzpomněla, co má dělat, přidala ještě víc plynu, motor zaburácel a vyletěl ze zatáčky jako korek, který někdo stáhl pod vodu a pustil. Guma našla silnici a triumph odskočil od kamer, od mikrofonů, Tabithy Hutterové, Loua, domu a Vickyiny příčetnosti."

"Vicky tvrdila, že může přivést svůj most do tohoto světa, ale zároveň existuje pouze v její mysli. Znělo to jako blud, dokud jste si neuvědomili, že lidé neustále uskutečňují nereálné věci: nahrávají hudbu, kterou slyšeli v hlavě, představí si dům a postaví ho. Fantazie je jen realita, která čeká na uskutečnění."

Shaxx
20.12.2024 5 z 5

Vánoční říši aka NOS4A2 jsem si nechala tématicky na prosinec, na vánoční čas. A byla to jízda. Joe se rozhodně potatil v tom nejlepším slova smyslu. Vtáhlo mě to do děje tak moc, že jsem to přečetla za jeden den a řadím mezi oblíbené a příští rok si ráda dám re-reading. Skvěle vykreslené a uvěřitelné postavy, hororové prvky dobře zasazené do děje a solidně budované napětí. Čtenář čeká a čeká, kdy se konečně podívá do té vánoční říše a když se tam konečně dostane, je přesně taková, jaká byla slíbená. Aspoň pro ty, kteří nejsou zváni.

mnohoknih
04.12.2023 4 z 5

Co lepšího číst o adventním víkendu než vánoční horor, který má 666 stran? A že to byla jízda. Rolls-Roycem Přízrak. Vicky sice má neuvěřitelnou schopnost najít ztracené věci, ale platí za to krutou daň. Jako dítě přijala skutečnost, že zná Zkratku přes most do říše ztrát a užívala si to. Jako dospělá si myslí, že je schizofrenička a všechny ty nevysvětlitelné události se dějí jen v její hlavě. Ovšem jen do doby než Přízrak odveze i jejího synka. Příběh je to neskutečně napínavý, ale naštěstí ne moc strašidelný. Čekala jsem to horší. I když, co může být strašidelnějšího než si myslet, že mám strašidla v hlavě? Autor si výborně pohrává s nápadem, že myšlenky nás dostanou, kam si budeme přát. A to, že poslední slovo kapitoly, je nadpisem kapitoly další, když popisuje, kudy Vicky jde, napětí také stupňuje. A ten konec? Každý by chtěl mít tatínka jako je Lou, aby ho zachránil. Mě to vůbec nenapadlo a přitom je to naprosto logická věc.

Kniha Vánoční říše v seznamech