Varování přehled
Kathryn Croft
Pokoj mého malého chlapce byl prázdný, jeho postel úhledně ustlaná. Každou chvíli se měl rozezvučet zvonek. Ale místo toho zaznělo zaklepání. Jediné, co si vybavuju, je mlha, která mě celou obklopila. Tohle se nám přece nemohlo stát. Zoein syn Ethan byl před třemi lety nalezen utopený v bahnité řece za jejich domem. Kromě něho tak ale skončil i jeho nejlepší přítel Josh. Neexistují žádní svědci, a tak se případ uzavře jako tragická nehoda. Zoe to zlomí srdce a s celou rodinou se z domu odstěhuje. Chtějí začít znovu a žít alespoň trochu normálně, ale pak Zoe obdrží anonymní email: Musíš zjistit, co se tvému synovi stalo. Nenech to spát. Nevěř lžím. Zoe se celá rozechvěje, avšak je odhodlaná zjistit pravdu. Ale proč je její muž tak neochotný pomoct? A proč jí Joshova matka nevěří?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
The Warning, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Varování. Přihlašte se a napište ho.
Líbilo se mi to, ale dlouho mi přišlo, že se příběh motá v kruhu. Na začátku mi přišel sloh trochu krkolomnější, ale nic co by se nedalo zvládnout. Linka s nevěrou pak byla úplně zbytečná. Každopádně jsem knihu pokořila během jednoho dne. Dala bych 4 hvězdičky, ale tím že sem knihu musela dočíst během jednoho dne dávám hvězdu navíc.
Varování je PsychoTriller
Matka přijde o dítě, které se utopilo i s kamarádem
Bylo to napínavé čtivé a smutný příběh
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Kniha Varování v seznamech
pátrání v minulosti thrillery pro ženy smrt dítěte
Některé thrillery zkrátka neumí navodit tu správnou atmosféru a udržet dynamiku, a tenhle je bohužel jeden z nich.
Autorka furt přidává a přidává, až by to dalo na dva - tři samostatné příběhy a závěr odbude na pár stranách. S tímhle jsem bojovala třeba u Nehody. Jak když se neodhadne, kdy to velké tajemství odhalit a pak z toho vznikne trochu hloupost.
Postavy mi moc sympatické nebyly, opět - nebyly nijak dobře vykreslené a pro nějaké vzbuzení emocí vůči nim to bylo málo.
Když už teda konečně nastalo to velké odhalení, tak nebylo téměř vůbec vysvětleno a já mám v hlavě několik nezodpovězených otázek, které podle mě vysvětleny být měly. Neříkám, že se má vše říct a nenechat prostor pro představivost, ale něco se prostě uzavřít má.
SPOILER! Největší klišé, které tomu dalo korunku, bylo zakomponování nevěry jednoho z rodičů a vlastně úplně zbytečně. Škoda! Kdyby aspoň tohle nějak využila!
No ať jen neprskám - námět je fajn, příběh utíká a věřím, že kdo nemá v tomto žánru načteno, tak bude i překvapen. Zkrátka takový startovací thriller, jak já tomu říkám.