Varovný výstřel přehled

Varovný výstřel
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461770/bmid_varovny-vystrel-XAF-461770.jpg 4 11 11

Evie přijíždí s manželem Jakobem na divoký západ. A přestože je to velmi praktická žena, místních ubohých podmínek se zděsí. Když se Jakob ani po několika měsících nevrátí z cest za obchodem, nezbyde jí než najít obživu v přepřahování dostavníků. Osamělá mladá žena má ale jen mizernou šanci odolávat v divočině nájezdům znepřátelených indiánů a útokům chtivých rančerů.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: ekniha , Alpress

Conagher, 1969

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Varovný výstřel. Přihlašte se a napište ho.

soukroma
19.06.2021 3 z 5

Zaplesala jsem, když kniha se otevírá příběhem ženy, manželky a nevlastní matky v naprosté divočině (v dosud přečtených autorových knihách ženy měly zanedbatelnou úlohu, pokud vůbec nějakou). Ale postupně už jsem trochu nacházela trhliny v jejím chování, když se příběh otočil zcela jinam, ke Connovi Conagherovi, příkladnému honákovi-pistolníkovi, kterého oceňují všichni, nakonec i jeho nepřátelé, zloději dobytka a zabijáci.
Oba hlavní hrdinové byli vylíčení naprosto bez poskvrnky a zápletka, která je spletla dohromady, byla vskutku směšná (holt potulující se laskavec musel dostat svoji roli) a nevyhnutelně vedla k sluníčkovému happy-endu. 50%
Ne, tahle pohádka z divokého západu se mi vskutku nelíbila. Ale pustím se s chutí i do dalších knih, protože dosud jsem byla se staršími krátkými příběhy autora spokojená.

Pozn.: opět se překladatel/vydavatel uchýlil ke zcela obecnému, nic neříkajícímu a neodpovídajícímu titulu, pochopitelně bez vazby na originál a bez jakékoli snahy právě originálním názvem knihu mezi jinou westernovou (nejen autorovou) jasně odlišit.

witko
17.10.2020 5 z 5

Další čtivý příběh z dob Divokého Západu.

Luigi1
15.09.2020 5 z 5

Moc pěkné.Začátek volný,ale rozjelo se to no prostě LÁmour.Je tu vše co správná kovbojka má mít.Přečetl jsem ji ani nevím jak.Kdo má rád tento styl tak vřele doporučuji.

Kniha Varovný výstřel v seznamech

Louis L'Amour