Smrt programátora přehled

Smrt programátora
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232339/mid_smrt-programatora-232339.jpg 4 32 32

Vašátko a Horác série

< 3. díl >

Tři detektivní novely (Křivý prostor, Přízrak, Smrt programátora), v nichž významnou roli hraje moment nadsmyslna. Čtenář se zde opět setká s vyšetřovateli známými z předchozích autorčiných detektivek a zejména pak s nadporučíkem Vašákem a s osobitým typem amatérského detektiva - malířem Horácem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt programátora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

ArthasKarfa
14.03.2024 5 z 5

Kniha o obyčejných zločinech. V Zrcadle nenávisti chodíte Prahou a přemýšlíte co se stalo v tom malém starém bytě s pokřiveným prostorem. V Přízraku vás vyprávění starého příběhu zavede někam mimo lidské chápání a vy sedíte u kamen ve starém zámku, pár let po válce a dumáte nad mladým životem a síle myšlenky a minulostí. Smrt programátora je syntéza obyčejného dne, nesmyslných veršů, Horácovy povahy a Vašátkova smyslu pro logiku v případu, který se dlouhou zdál jako nevysvětlitelný. Sedíte u kamen, kouříte a žijete.

KlariN
15.02.2023 4 z 5

Horác s Vašátkem potkávají horor. Ve třetí povídkové knize Hana Prošková směřuje k žánrovému crossoveru detektivky a gotické literatury, samozřejmě v ryze domácí podobě. Nadpřirozená bubáčina se tudíž nekoná, hrůza pochází výhradně z reálných příčin. Leč gradace běsu je prvotřídní, a Vašátkova služební racionalita s Horácovými intuitivními postřehy jsou zase jednou ve skvostné rovnováze. Povídka Přízrak je pak vynikajícím holdem Edgaru Allanu Poeovi.


Winster
30.06.2022 5 z 5

Jestli je tato kniha v modrých číslech, tak jen pro omezenou fantazii čtenářů.
První povídka je městsko hospodská založená na lidské zášti a nenávisti.
Druhá je pro mě jedna z nejlepších povídek co jsem kdy četl. Tajemný zámek se stopou války a děsivou postavou z lidské mysli. Je to pro fantazii člověka opravdu krásné čtení. Smrt programatora je tajuplna povidka plna zvratu a patrani po osobnosti matematika bylo velice zajimave. Knihu vsem vrele doporucuji. Jedna z nejlepsich co jsem kdy cetl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt programátora v seznamech

v Přečtených39x
v Doporučených1x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit1x