Vášeň přehled
Tracy Wolff
Každé rozhodnutí má své následky. Třetí díl návykové upíří ságy. Nejspíš jsem dosáhla bodu zlomu. Jako by studium na Katmerské akademii nebylo už tak dost stresující, můj vztah se z komplikovaného změnil na hotovou katastrofu. Do toho se Krvana rozhodla, že všechny šokuje. A další rány osudu nepřestávají přicházet. Jaxon je chladnější než aljašská zima a Kruh se kvůli mé blížící se korunovaci rozštěpil. Ještě něco? No jasně – s Hudsonem nám hrozí doživotní vězení chráněné nezrušitelnou kletbou. Nadchází čas složitých rozhodnutí… a obávám se, že ne každý ho přežije.... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno:Originální název:
Covet, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vášeň. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
70% - Po lehce rozpačitém prvním dílu a mnohem lepším dílu druhém jsem se na třetí pokračování dost těšila. Ale skončila jsem opět u těch rozpačitých pocitů. Na téměř 700 stranách se toho totiž strašně moc doslova bohapustě prožvaní mezi Grace a partou jejích přátel. Pořád tu máme zlovolného upířího krále a otce Hudsona a Jaxona Cyruse, kdy to všichni kladní hrdinové shodně vnímají tak, že je potřeba od něj očistit svět. Ale taky potřebují odmaturovat a odpromovat, což mi prostě vzhledem k těm hrozbám přišlo neuvěřitelné, ty jejich zkoušky a testíky - jako kdyby studenti Katmeru v té škole doslova jen čekali, až si pro ně Cyrus přijde.
A pak tu je největší téma knihy - trojúhelník Grace-Hudson-Jaxon (Jaxon se v minulém dílu "inteligentně" nechal připravit o jejich pouto druhů a Hudson okamžitě zaujal jeho místo). Grace se v tom děsně plácá a při stém zopakování toho, že sice teda asi miluje Hudsona, ale musí obnovit své pouto s Jaxonem, aby ho neranila, už jsem vážně měla dost.
Takže nejpřitažlivějšími okamžiky, které mě nutily číst dál, byly questy, které parta musela plnit cestou k získání mocné koruny, s níž by snad mohli Cyruse porazit. A tak nás autorka vzala do působivého sekvojového města obrů, do sídla Jagy, na dračí dvůr v epesním newyorském mrakodrapu a také do vězení pro nadpřirozené bytosti. To ale trochu zklamalo, protože bylo popisováno jako strašlivě mučivé, aby se pak zjistilo, že kdo nechce, může tam celkem v poklidu sedět, a kdo se ven dostat chce, musí projít "mučením" spočívajícím v donekonečna přehrávané smyčce jeho špatných činů - na rovinu - pokud se to neděje přímo jim, tak lidé mají celkem slušnou schopnost vytěsňovat, zlehčovat, relativizovat a především otupět tváří v tvář smrti a násilí - počítám tedy, že takové nekonečné přehrávání by bylo nakonec pro "hříšníka" mučivé především nekončící nudou z neustálého opakování téhož, než že by ho to napravilo. A sériový vrah by si to dost možná ještě užíval.
Podle závěru knihy to vypadá, že tvrdý boj teprve začal, tak jsem i přes výhrady zvědavá, co přinese další díl.
Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)
13.09.2024
„„Miluju svého bratra víc než ty. Zemřel jsem pro něj. Ale nehodlám pro něj umřít znovu, a to, co mi děláš, Grace - ty mě pomalu zabíjíš."“
Kniha Vášeň v seznamech
v Mé knihovně | 130x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
draci upíři láska čarodějnice vězení, věznice napětí milostný trojúhelník pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2016 | ![]() |
2016 | ![]() |
Třetí díl za mě o něco lepší než druhý. Opět spousta akčních scén, které se přelévaly jedna v druhou v rychlém sledu. Ale tentokrát mi nepřišlo, že by to bylo tak úplně vinou hlavních hrdinů, kteří se ve druhém dílu do některých situací vrhali bezhlavě jak lumíci z útesu. Tady tentokrát byli povětšinou spíše vláčeni okolnostmi a jakousi nevyhnutelností, což mi přišlo, i přes přehršel akce, mnohem přijatelnější.
Opět se četlo téměř samo. Což je dobře vzhledem k rozsahu textu. A bude hůř...