Chaloupka na vršku přehled

Chaloupka na vršku
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264364/bmid_chaloupka-na-vrsku-264364.jpg 5 137 137

Večerníček série

Život na venkově v dobách našich předků harmonicky plynul v souladu s koloběhem roku. Střídání ročních období s sebou přinášelo různé zvyky a tradice. Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky, jak prožívají jaro, léto, podzim a zimu se všemi radostmi i povinnostmi, působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Ale jejich příhody jsou tak živé, že se mohly stát tehdy i dnes. Do příběhů našich čtyř kamarádů se promítá prostota, laskavost a moudrost lidových obyčejů a tradic a dokreslují ji pořekadla, přísloví a lidové písničky. Vraťme se tedy do dob minulých. Třeba na nás dýchnou svou mírností a hlubokým spojením s přírodou a připomenou nám duchovní a etický odkaz předchozích generací, v současnosti tak opomíjený.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chaloupka na vršku. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (31)

Grana.Dina
14.09.2024 5 z 5

Celá naše rodina tyto knížky milujeme. Máme tři díly a je to skvělý únik do toho krásného, co v minulosti bylo, a co stojí za to si připomínat.

amejzlík
14.09.2024 5 z 5

Večerníček mám moc ráda a když jsem knížku viděla v knihkupectví neodolala jsem a koupila si ji. Moc se mi líbí jak jsou zde popsány tradice a zvyky našich předků i krásné lidové písničky pro děti. Myslím, že si rodiče během čtení budou mít s dětmi hodně co povídat a knížka je skvělá pro prohloubení jejich vzájemného vztahu.


Macope
20.07.2024 5 z 5

Skvělá kniha! Děti zbožňují večerníček Chaloupka na vršku, takže knižní vydání bylo jasná volba. Líbilo se mi, že jsou jednotlivé kapitoly mnohem podrobnější než v TV a vyžádaly si spoustu vysvětlování. U některých slovíček jsem tápala i já. :-) Písňové texty jsou příjemným kořením.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chaloupka na vršku v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených175x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených15x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech8x