Veci, ktoré v nás ostanú navždy (2023) | Databáze knih

Veci, ktoré v nás ostanú navždy přehled

Veci, ktoré v nás ostanú navždy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542998/bmid_veci-ktore-v-nas-ostanu-navzdy.png 4 574 574

Knockemout série

1. díl >

Bradatý zlý chlapec Knox si rád užíva život presne tak ako svojuj kávu: osamote. Teda ak nerátate jeho baseta Waylona. Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no zároveň sa ponáhľala na pomoc svojej odcudzenej dvojičke. V Knockemoute vo Virgínii, na prvý pohľad drsnom mestečku, sa spory riešia po starom... päsťami a pivom. Zvyčajne v tomto poradí. Škoda, že Naomino dvojča sa vôbec nezmenilo. Po tom, čo jej Tina ukradne auto a peniaze, nechá jej nečakaný darček: neter, o ktorej Naomi ani len netušila. Naomi sa tak ocitne v neznámom meste bez auta, práce, plánu a domova, s jedenásťročným dieťaťom, o ktoré sa musí postarať. Knox má svoje dôvody, prečo si zvyčajne nezačína s komplikovanými a náročnými ženami, zvlášť ak sú to romantičky. Naomin život mu však vybuchol priamo pred očami, a tak sa rozhodne pomôcť jej postaviť sa na nohy, a keď sa tak stane, má v úmysle vrátiť sa k svojmu pokojnému osamelému životu. Teda taký bol pôvodný plán, až kým sa problémy nezmenili na niečo skutočne nebezpečné. "Ty si tá čo musí žiť svoj život. Neospravedlňuj sa druhým ľuďom za rozhodnutia, ktoré robíš" "Je rozdiel starať sa o niekoho pretože ho miluješ a starať a o niekoho pretože chceš aby ťa miloval"... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Publixing

Things We Never Got Over, 2022

Interpreti: Milo Kráľ , Lenka Libjaková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veci, ktoré v nás ostanú navždy. Přihlašte se a napište ho.

Eridani
včera 3 z 5

Naomi uteká spred oltára, aby pomohla svojej problematickej sestre Tine. Lenže namiesto dojímavého rodinného stretnutia ju Tina bez mihnutia oka okradne a nechá jej na starosti svoju dcéru. A aby toho nebolo málo, celé mestečko na čele s mrzutým a drsným Knoxom si ju mýli s jej sestrou-dvojičkou a rozhodne sa k nej nespráva práve najprívetivejšie. Skvelý štart do nového života, že?

Príbeh je miestami humorný, miestami dramatický, občas trochu trápny, no hlavne poriadne rozsiahly. Autorkin štýl písania je však plynulý, kniha sa číta ľahko a stránky ubiehajú rýchlo. Problém nastal vo chvíli, keď som si uvedomila, že v podstate nemá príliš veľa deja. Príbeh sa trochu topí v nadbytočných častiach. Musím však uznať, že práve v nich sa pekne rozvíja vzťah medzi Naomi a jej neterou Waylay a bolo skvelé sledovať, ako k sebe postupne nachádzajú cestu.

Ku koncu pribudne akčná zápletka,trochu ako vystrihnutá z béčkového filmu, ale aspoň dodala príbehu šťavu. Predpokladám, že táto dejová línia prepája celú sériu, podobne ako samotné mestečko Knockemout, ktoré síce rado strká nos tam, kam nemá, no ako celok funguje výborne.

Čo mi prekážalo, boli niektoré prirovnania. Keď som čítala o „hrubom purpurovohlavom vodcovi“ a „profesionálnom ničiteľovi va...“, mala som desaťminútový záchvat smiechu a neverila som vlastným očiam .

Naopak, vedľajšie postavy boli fantastické – Stef, mama, otec, Waylay, Sloane a Lucian boli tí, ktorí ma držali pri čítaní. Príbeh Sloane a Luciana ma láka, ale mám mierne obavy, či sa po "povýšení" na hlavné postavy nezmenia na bezmozgové jednobunkovce, podobne ako Naomi a Knox. Pretože tí dvaja... No, povedzme, že by mohli slúžiť ako učebnicový príklad toho, ako vzťah nemá vyzerať. Ich vzájomná príťažlivosť je nepopieratelná, no obaja bojujú... s čím vlastne bojujú? A to je ten problém – nemali absolútne žiadny dôvod na to, aby sa rozišli, a za mňa by táto časť v knihe pokojne ani nemusela byť .

Napriek všetkému ma však kniha dokázala pobaviť. Ak hľadáte oddychové čítanie s mixom romantiky, humoru a mierne absurdných momentov, možno si v nej nájdete to svoje.
58 m

Aires
včera 2 z 5

Poplavu proti proudu, ale takhle kniha pro mě byla nepřekonatelná jak přehrada plná nudy. Takže je tu
5 oprávněných NE, proč u této knihy neztrácet svůj čas:

1) Knox je chodící RED FLAG - hulvát, přehnaně maskulinní samec se sklony ke kontrole, nabručenosti, čůrání na veřejnosti a chrlení urážek. Měl by na sobě mít nálepku - toxický - větší než reaktor v Černobylu...

2) nekonečný příběh - tohle byla nuda. Kniha potřebuje nejméně o dvě stě stran zkrátit. Děkuji, nepotřebuji vědět o každém zaškubnutí klády hlavního hrdiny ani jestli Naomi měla deset kafíček nebo dvacet...

3) sexuální scénky - "tlustá špice jeho kůlu, tlustá zbraň hromadného ničení, kosti drtící vyvrcholení, kouzelná hůlka na orgasmy, vydojit se do vlhké říše divů....". Bez komentáře. Zachraň se kdo můžeš...

4) puberťáci - Knox a Naomi jsou staří tři dekády, ale chovají se jako náctiletí puberťáci. Nejvíc inteligence tu pobrala mladičká neteř anebo pes!

5) pohádečka - příběh jako z pohádky. Naomi přijde o auto, úspory, telefon, svůj život. Ani se nestihne nějak rozrušit, bere to fakt zatraceně sportovně na pohodu .Obratem dostane chaloupku zadarmo, dvě práce, podporu celého městečka, tucet kamarádek, kafe zdarma a kus klacku k tomu..

Barbo(Rella)
17.02.2025 3.5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Příběh plný snad všech klišé světa, a to nemyslím ve zlém. Bohužel některé scény - a to zejména sexuální - ve mě vzbuzovaly smích, což asi není to pravé ořechové. Příběh nebyl špatný, ale postava Tiny mi přišla až moc přehnaně extrémní a Naomi naopak jako leklá ryba vůči tomu, co jí zlé dvojče všechno provedlo. Prostě byla až moc nereálně hodná a klidná, ani jednou se v podstatě pořádně nenaštvala, což bylo pro mě nepochopitelné. Díky tomu jsem se do postavy nebyla schopna vcítit. I některá její rozhodnutí pro mě byla nepochopitelná. MMC byl dobrej, ale u něj se objevují právě všechny ty klišé (víc by byl spoiler). Nejlepší na něm bylo to, že ho namluvil Vasil Fridrich s nejvíc sexy hlasem v českém dabingu. Za knihu 3*, za audioknihu 4* - tedy celkově 3.5*.

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022

Jsou věci, přes které se člověk nikdy nepřenese. Věci, co už nikdy nepřebolí.

,,Některé věci jsou cennější než peníze.“

,,Někdy člověk nepotřebuje minulost, aby viděl budoucnost.“

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Veci, ktoré v nás ostanú navždy v seznamech

v Mé knihovně328x