Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila přehled
Tomáš Němeček
Velikáni do kapsy série
Že byl Karel IV. velký panovník a nechal postavit kamenný most v Praze, ví každé nemluvně. Ale tohle víte??? • V mládí byl pěkné kvítko – rád chodil v přestrojení, vyhledával dobrodružství a nikdy se nenechal zajmout – to raději utekl. • Měl nemanželského syna! • Nechal toho postavit a vybudovat mnohem víc než Karlův most a Karlovu univerzitu – třeba Máchovo jezero, 9 dalších univerzit, několik hradů, říční přístav v Litoměřicích atd., atd., atd… Druhý díl série popisující naše velikány tak, jak je neznáte. Čeká vás plno pikantních zajímavostí, vtipných komentáru a komiksových ilustrací. Průvodci vám budou rytíř a básník Smil Flaška z Pardubic a opat Jan Neplach – historické postavy, které krále Karla IV. zažily. A dvě „laskavé čtenárky“, které kladou všetečné otázky…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila. Přihlašte se a napište ho.
Super počteníčko, i když o Karlovi už jsem toho četla dost a něco mi v tomhle chybělo. Ale třeba to byly jen vymyšlené nebo neověřitelné příběhy, které v "učebnici" nemají co dělat. Jsou tu i zajímavé informace o Janu Lucemburském, ale možná bych uvítala trochu víc info o Karlových sourozencích.
Opravdu skvěle napsaná knížka. Dobře se čte, je v ní vše vysvětleno a líbí se mi, že je to zpracované tak, aby to bavilo ,,všechny" věkové kategorie a je to napsané tak, aby to nebylo jen o faktech, která se učí ve škole. K tomu ty úžasné ilustrace, které jen podtrhují to, že je to zábavná knížka o životě Karla IV.
Kniha Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila v seznamech
Karel IV., král a císař, 1316-1378
2018 | Proč?: Proč je Zeman prezidentem. Proč jsme tam, kde jsme |
2006 | Nemilosrdné příběhy českých dějin |
2021 | Babišistán |
2016 | Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila |
2012 | Diskrétní zóna |
Odlehčená verze životního příběhu naší historické ikony. Velmi mile potěšila, někdy až překvapila. Zábavné komentáře a ilustrace, rozhodně adept na povinnou četbu při hodinách dějepisu :)