Velká čtyřka přehled

Velká čtyřka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417445/bmid_velka-ctyrka-KkP-417445.jpeg 4 531 531

Hercule Poirot série

< 5. díl >

Velká čtyřka, to je to nejmocnější zlo pod sluncem, říká Hercule Poirot a má samozřejmě pravdu. Členové tohoto uskupení se neštítí ničeho – vraždy, podvodu, únosu, záměny osob či krádeže... Nečekaně akční Hercule Poirot musí v souboji s mezinárodní zločineckou organizací dokonce několikrát prohrát, než odhalí pravidla podivného boje. Samozřejmě používá své malé šedé buňky, ale kromě toho se skrývá, připravuje past a cestuje – tentokrát i do záhrobí. Nebýt statečného mužíčka s podivným knírem, celý svět by se dočkal svého konce. Poirot má pro přítele Hastingse, pro všechny své nepřátele, ale rovněž pro čtenáře nejedno drsné překvapení. Představí nám svého bratra – a snad se i ožení!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Big Four, 1927


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká čtyřka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (69)

SSTknihy
18.09.2024 3 z 5

Zločinecká organizace mezinárodního rozsahu, vraždy, podvody, únory, záměny osob, katastrofy, krádeže, diktátorství a touha ovládnout svět. Pan Poirot tentokrát čelí pěkně velké přesile a zdá se, že tahle Velká čtyřka se nezalekne opravdu žádné špatnosti. Po boku s věrným přítelem Hastingsem se tentokrát pouští do nezvykle akčního boje. Pomalu, krok za krokem odhaluje myšlení a taktiku svých nepřátel, na scéně se dokonce objevuje Achille Poirot a vše nakonec spěje k velkému finále.
No, je to trochu guláš. Moc vražd, vedlejších případů i pachatelů, navíc konec zůstává tak trochu otevřený. Myslím, že filmové zpracování dokázalo dát tomuhle příběhu lepší smysl a přehlednost.

petrarka72
31.07.2024 2 z 5

Jeden z nejslabších Poirotů vůbec. Jako by Agatha spořádala příliš mnoho Leblanků a Doylů, šňupla si předchůdců Fleminga, náměsíčná vstala uprostřed noci a do rána zplodila tuhle konspirační slátaninu, kterou před totálním fiaskem zachraňuje pouze její smysl pro humor.


Placi
07.07.2024 3 z 5

Na můj vkus to bylo moc akční, když jde o Hercula, a to mi nějak nesedělo. Kdo jsem, abych zpochybňoval královnu žánru? U Velké čtyřky ale výjimečně dávám nižší hodnocení. Královna promine.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká čtyřka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených894x
ve Čtenářské výzvě65x
v Doporučených29x
v Knihotéce304x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x