Velká kniha komiksů #2 přehled
Vlastislav Toman
Velká kniha komiksů ABC série
Výběr kultovních komiksů z časopisu ABC. Obsah: Cesta kolem světa – Karel Dunda, Helena Kholová, Vladimír Pergler (24 stran, ABC 1986-87) Lovci zelených pokladů – Karel Dunda, Helena Kholová, Lubomír Hlavsa (24 stran, ABC 1988-89) Asií křížem krážem – Karel Dunda, Helena Kholová, Milan Víšek (24 stran, ABC 1988-89) Znovuzrozené lodě – Helena Kholová, Vladimír Pergler (24 stran, ABC 1983-84) Karibská perla – Helena Kholová, Martin Hrdina (24 stran, ABC 1976-77) Kapitán Karibského moře – Vlastislav Toman, Lubomír Hlavsa (26 stran, ABC 1989-90) Pán vlků – Vlastislav Toman, Milan Víšek (24 stran, ABC 1985-86) Zajatec ptáka Mauk – Vlastislav Toman, Otakar Procházka (na motivy románu L. Platova, 26 stran, ABC 1971-72) Dobyvatelé hlubin – Vlastislav Toman, František Kobík (na motivy románu G. Adamova, 24 stran, ABC 1986-87) Biggles – Václav Šorel, Jiří Petráček (38 stran, ABC 1990-92) Ostrov pokladů – Libuše Štěpánková, Jan Štěpánek (na motivy románu R.L.Stevensona, 19 stran, ABC 1996-98) Stroj času – Rudolf Baudis, Lubomír Hlavsa (31 stran, ABC 1991-93)... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , BB art , Ringier Axel Springer SKOriginální název:
Velká kniha komiksů abc, druhý svazek, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká kniha komiksů #2. Přihlašte se a napište ho.
Rovnako ako prvý diel, bohužiaľ si to už moc nepamätám na to, aby som hodnotil jednotlivé príbehy.
Kniha Velká kniha komiksů #2 v seznamech
2001 | Velká kniha komiksů #1 |
2003 | Velká kniha komiksů ABC #4 |
2002 | Velká kniha komiksů #2 |
2002 | Velká kniha komiksů #3 |
2013 | Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana |
Další návrat do mého dětství, do ábíčkovského období. Většinu příběhů jsem znal, některé jsem si poprvé přečetl celé, protože mi některá abíčka ze 70. let kdysi chyběla.
Poprvé jsem také dočetl komiks Stroj času, který vycházel někdy začátkem 90. let, kdy jsem si řekl, že kvalita ABC upadá a přestal jsem ho kupovat.
Oproti první Velké knize komiksů ABC je to sešup dolů. Jsou zde nudnější komiksy, ale i tak to stálo za přečtení.