Velká kniha komiksů ABC #4 přehled

Velká kniha komiksů ABC #4
https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/7561/bmid_velka-kniha-komiksu-abc-velka-kniha-9Fw-7561.jpg 4 44 44

Velká kniha komiksů ABC série

< 4. díl

Velká kniha komiksů ABC, čtvrtý svazek (Strážci). Výběr kultovních komiksů z časopisu ABC, tentokrát zaměřený především na souborné vydání kreslených příhod legendárního klubu Strážci, které na stránkách časopisu vycházely s přestávkami od roku 1967 až do roku 1984. Obsah: Strážci – Vlastislav Toman, Libuše Kovaříková (ABC 1966-70) Strážci – Vlastislav Toman, František Kobík (ABC 1972-73) Kronika Strážců – Vlastislav Toman, František Kobík (ABC 1981-84) Strážci z Bílých domů – Vlastislav Toman, Michal Kocián (ABC 2003) Goro – Ochránce makaků – Ivo Pechar, Jiří Petráček (ABC 1995-96) Křížová výprava ke hvězdám – Petr Konupčík, Vladimír Bican (ABC 1999-2000)... celý text

Dobrodružné Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art , Ringier Axel Springer SK

Velká kniha komiksů ABC, čtvrtý svazek (Strážci), 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká kniha komiksů ABC #4. Přihlašte se a napište ho.

Rejpalova-ségra
23.07.2024 4 z 5

Fajn vzpomínka na Ábíčko. Příběhy Strážců sice poplatné době, ale tak to zkrátka bylo. Loď, klubovnu a to, že můžou o víkendu a o prázdninách courat, kde chtějí, jsem jim jako dítě vždycky děsně závidělo.
Strážci z Bílých domů jsem neznala a přečetla s chutí - pouze mě lehce děsila kreslená hlavní hrdinka, která vypadala jako třicetiletá zdrchmaná anorektička.
Goro - příjemné pohodově čtení.
Křížová výprava - to fakt ne. Těšila jsem se na něco jako komiks Tvrz. Tohle jsem ani nedočetla.

Maly_MACKO
19.08.2023 5 z 5

Strážci z bílých domů jsou sice nejslabší části spolu s Gorem, ale i tak dávám tomu 100/100. Protože když si vzpomenu kolikrát jsem to četl, jako mladý kluk, nezapomenutelné. Asi si to půjdu přečíst znovu

Adapa
09.02.2023 4 z 5

Poprvé se mi podařilo číst všechny díly Strážců. Zavzpomínal jsem na své dětství, kdy jsem se s nimi někdy v 80. letech poprvé setkal v ABC speciál. Jak mi tehdy připadali velcí, dospělí a dokonalí :)

Bylo zajímavé číst je znovu po tolika letech a sledovat, jak na prvních stránkách je vidět vliv Rychlých šípů. Neustálé odkazy a náznaky na Foglara. Pak náznaky zmizely a byly tu jen pionýrské oddíly, Strážci začali nosit pionýrské šátky, promítl se do toho i Vítězný únor 1948. Ale pořád se to dalo číst.

Pokračování Strážců z roku 1999 jsem četl poprvé, katastrofa a nuda. Ani se nechce věřit, že to také psal Vlastislav Toman.

Komis o Gorovi také nuda, nic to ve mě nezanechalo.

Na Kosmické křižáky jsem se těšil, knížku jsem četl snad desetkrát. Komiks, který z té knížky ale vychází, je slabý odvar, narychlo namalované a nečíst knížku, spoustu věcí bych nepochopil.

Tato Velká kniha komiksů ABC je nejslabší z té vydané série. Mohli tam být jen Strážci a bylo by to zajímavější.

Kniha Velká kniha komiksů ABC #4 v seznamech