V hrůze a krvi zrozeni (2023) | Databáze knih

V hrůze a krvi zrozeni přehled

V hrůze a krvi zrozeni
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507702/v-hruze-a-krvi-zrozenid1f1ps-6R2-.jpg 4 64 64

Antologie hororových povídek nadějných českých autorů a autorek. Dvacet vítězných povídek třetího ročníku české literární soutěže. Třetí ročník povídkové soutěže se zaměřil na horor. Z čeho tuhne krev v žilách vám? Stovky autorů se pokoušely vyvolat ve čtenářích děs a hrůzu a musely si k tomu vybrat alespoň jedno z následujících témat: krvavá lázeň, šestý smysl nebo kulty a rituály. Nechte se na chvíli vtáhnout do děsivých zážitků našich hrdinů a ocitněte se s nimi zničehonic uprostřed zatuchlých kobek, ukryjte se před bouřkou do strach nahánějících opuštěných stavení v lesích a vydejte se i do netušených temných zákoutí své vlastní mysli. Snad vám při čtení bude maximálně stékat strachy čůrek potu po skráních, ale krev zůstane v žilách, slzy v slzných kanálcích a larvy chroustů v hlíně na zahradě… Dvacet hororových povídek pro všechny, kteří se rádi bojí. Výlet / Pavel Bartáček -- Legenda z hory Pancíř / Michaela Bartošová -- Krvavá lázeň a studená sprcha / Alena Bouchalová -- Larva naděje / Michaela Čermáková -- Balzamovač / Michaela Daneková -- Bratr / Ondřej Hricko -- Mozky / Markéta Hruštičková Otesánek / Lucie Hudečková -- Šťastné a krvavé / Lucie Kaňová -- Déšť / Daniel Krásný -- Bestie z Alcatrazu / Kateřina Lišaníková -- Vesnička pod horami / Kateřina Mikutová -- Snílek ve tmě / Jana Németová -- Televizní vědma / Žaneta Ondroušková -- Vánoční návštěva / Jana Pavloušková -- Dokud ještě teče / Magdaléna Petříková -- Zima.Tma.Ticho / Kevin W. Scherrer -- Lež má krátké nosy / Růžena Strnadová -- Čert / Petr Švec.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V hrůze a krvi zrozeni. Přihlašte se a napište ho.

hrubec:
17.01.2025 3.5 z 5

Tato dílo bylo mé první setkání s žánrem horroru v knižní podobě. Proto jsem dlouho přemýšlel co o antologii napsat. Některé povídky jsou skvělé, vtáhnou vás do děje a hltáte každé slovo, navozují napínavou atmosféru, což je obdivuhodné, vzhledem k rozsahu jednotlivých povídek. Naopak jsou zde i povídky ne tak zdařilé. Neříkám, že jsou nutně příšerné, ale přišly mi neoriginální a oproti zbytku dosti zaostávaly i stylem psaní. Celkově však knihu můžu vřele doporučit. Povídky navozují nepříjemnou atmosféru, ale nic, co by vám mohlo způsobit noční můry. Završil bych to tím, že jsem byl příjemně překvapen. Jde vidět, že doma máme spoustu nadaných spisovatelů. Vřele doporučuji.

MartinaCh27
01.01.2025 4 z 5

„V hrůze a krvi zrozeni“ je mrazivou sbírkou dvaceti hororových povídek, které vzešly z české literární soutěže. Každý příběh otevírá temnou bránu do světa strachu, kde se prolínají krvavé rituály, záhadné kulty a nevysvětlitelné jevy. Autoři čtenáře vtahují do opuštěných lesních chat, mezi stěny zatuchlých kobek i do hlubin lidské mysli. Každá povídka má jedinečnou atmosféru a dohromady tvoří pestrou mozaiku hrůzy, která zaujme každého milovníka hororu. Tato kniha je důkazem, že česká hororová scéna má co nabídnout – a nebojí se při tom pořádně přitvrdit.

666Jitka
12.11.2024 4 z 5

Velmi dobrá antologie hororových povídek začínajících českých autorů. Je skvělé, že takové sborníky vychází - čtenář má možnost seznámit se s novými literárními tvůrci a najít tak své další spisovatelské oblíbence. Jak už to u takových knih bývá, některé povídky se mi líbily hodně, jiné o něco méně, ale celkově knihu hodnotím kladně.

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023

Kniha V hrůze a krvi zrozeni v seznamech

v Mé knihovně79x