Veľká štvorka přehled

Veľká štvorka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541303/mid_velka-stvorka.jpg 4 533 533

Hercule Poirot série

Prvá dáma anglickej detektívky nám vo svojom románe z roku 1927, ktorý vychádza v novom vydaní, predstavila Hercula Poirota v celkom inom, prekvapivom svetle: slávny detektív v ňom namiesto zvyčajného vyšetrovania prípadu vraždy vo vidieckom sídle zvádza súboj s mimoriadne nebezpečnou medzinárodnou organizáciou, usilujúcou sa ovládnuť svet. Každý osve predstavoval obrovskú hrozbu. Keď sa spojili, stali sa prakticky neporaziteľnými. Geniálny Číňan, americký milionár, francúzska vedkyňa a nepolapiteľný majster prestrojení – členovia Veľkej štvorky - zosnovali zločinecké sprisahanie takých obludných rozmerov, že šokuje i samého Poirota. V súboji s nimi mu pomáhajú jeho jedinečné deduktívne schopnosti, no čím dlhšie sa ich snaží vystopovať, tým jasnejšie sa ukazuje, že toto môže byť jeho posledný, osudný prípad...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

The Big Four, 1927

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veľká štvorka. Přihlašte se a napište ho.

SSTknihy
18.09.2024 3 z 5

Zločinecká organizace mezinárodního rozsahu, vraždy, podvody, únory, záměny osob, katastrofy, krádeže, diktátorství a touha ovládnout svět. Pan Poirot tentokrát čelí pěkně velké přesile a zdá se, že tahle Velká čtyřka se nezalekne opravdu žádné špatnosti. Po boku s věrným přítelem Hastingsem se tentokrát pouští do nezvykle akčního boje. Pomalu, krok za krokem odhaluje myšlení a taktiku svých nepřátel, na scéně se dokonce objevuje Achille Poirot a vše nakonec spěje k velkému finále.
No, je to trochu guláš. Moc vražd, vedlejších případů i pachatelů, navíc konec zůstává tak trochu otevřený. Myslím, že filmové zpracování dokázalo dát tomuhle příběhu lepší smysl a přehlednost.

petrarka72
31.07.2024 2 z 5

Jeden z nejslabších Poirotů vůbec. Jako by Agatha spořádala příliš mnoho Leblanků a Doylů, šňupla si předchůdců Fleminga, náměsíčná vstala uprostřed noci a do rána zplodila tuhle konspirační slátaninu, kterou před totálním fiaskem zachraňuje pouze její smysl pro humor.

Placi
07.07.2024 3 z 5

Na můj vkus to bylo moc akční, když jde o Hercula, a to mi nějak nesedělo. Kdo jsem, abych zpochybňoval královnu žánru? U Velké čtyřky ale výjimečně dávám nižší hodnocení. Královna promine.

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019

Kniha Veľká štvorka v seznamech