Veľmi tajný spolok svojráznych čarodejníc přehled
Sangu Mandanna

Pravidla čarodějek jsou jasná – v zájmu přežití na sebe neupozorňovat, být co nejopatrnější a moc se nedružit ani s ostatními čarodějkami. Protože kde je čarodějek víc, tam šijí s magií všichni čerti. No jo, jenže co dělat, když vás osazenstvo jistého domu prokoukne? Ne, nechce vás upálit ani utopit ve vašem rybníčku s koi kapry. Je to mnohem horší. V tom domě totiž vyrůstají hned tři malé čarodějky. Bez výcviku. A za pár týdnů má dorazit právník, na jehož rozhodnutí závisí osudy všech v domě. A jasně, rozhodně v čarodějky nevěří, a pokud by v ně uvěřil, chtěl by ty monstra smazat z povrchu zemského. A tak Mika sbalí do svého autíčka všechen svůj majetek – včetně toho rybníčku a koi kaprů (magie, co se divíte?) a vyráží na záchranně-vzdělávací misi. Čelit dětem, právníkům, hněvu nejstarší čarodějky v Anglii i zatraceně pohlednému Irovi. Co by se mohlo pokazit?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
The Very Secret Society of Irregular Witches, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veľmi tajný spolok svojráznych čarodejníc. Přihlašte se a napište ho.

No oddechove čtení to bylo, jen teda mě to nějak netáhlo to číst.. Dej se tahnul. Za mě nic moc, čekala jsem asi více.. Anotace a obálka knihy s orizkou to zabránili, jinak bych dala ještě menší hodnocení.. Mě ta kniha nebavila.

Mika je čarodějka, která žije poněkud osamělým životem. Pravidla jsou jasná – čarodějky se nesmí nechat odhalit a zároveň se ani dlouhodobě shromažďovat, jinak riskují vymknutí kouzel z jejich moci. Jenže když Mika dostane nečekanou nabídku a ocitne se v odlehlém domě plném kouzel, opuštěných dětí a dalších tajemství, její život se obrátí vzhůru nohama.
Přísně tajný spolek svérázných čarodějek je pomalý a příjemný příběh o hledání rodiny, přátelství, lásky a svého místa ve světě. Magický systém zde není nijak hluboce vykreslen, naopak se zaměřuje na blízkost čarodějek k přírodě, nenásilnost a kouzelnost těchto momentů. Celkově je zde ale magie vykreslována především z pohledu společnosti a to, jak ji i jednotlivce ovlivňuje. Žádné akční souboje zde rozhodně nehledejte, protože kniha dbá především na budování vztahů s rozmanitým druhem postav, ať už dětí nebo až po ty nejstarší. Pokud hledáte něco velmi jednoduchého a pohodového po náročném pracovním dni, jistě tuto knihu oceníte.
Celá recenze: https://dragell.cz/sangu-mandanna-prisne-tajny-spolek-sveraznych-carodejek/
Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)
10.03.2024
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Veľmi tajný spolok svojráznych čarodejníc v seznamech
v Mé knihovně | 176x |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Přečteno do výzvy jako "Sweet & spicy" kniha. No nevím, jestli tam pasuje, každopádně přestože podobné knihy běžně nečtu a byl jsem připraven hodnotit mírněji jsem dost zklamán.
Předně se mi nelíbilo, že v knize není žádný drive na nějaký cíl, snad kromě posledních 10%. Čas plyne, žádná postava nemá žádné cíle a touhy, které by chtěla naplňovat. Prakticky všichni jen přežívají, ale měl jsem být přesvědčen, jak jsou spokojení, že mohou být spolu. Atmosféra tu nefungovala. Veškeré postavy byly totálně kartonové, možná s menší výjimkou Miky. S žádnou postavou jsem se nesžil, nezáleželo mi na nikom. Děti, ze kterých si všichni sedali na zadek byly nerozlišitelné jedna od druhé, neměly žádnou scénu, která by utkvěla. Dospělí se chovali dost dětinsky a celý příběh byl ukrutně naivní.
Celou dobu jsem si říkal, kdy se už objeví nějaký antagonista, který rozčeří nudu a dost mě zklamalo, že hlavní záporák byl někdo, kdo de facto jen dělal svou práci a to dobře a svědomitě. A klaďasové jsou ti, kteří v zájmu "vyššího dobra" dle svých představ berou pravo do svých rukou. V závěrečné konfrontaci, jsem prakticky fandil Edwardovi. A to ponechám stranou narážky na to, že byl špatný částečně proto, že byl typický bílý hetero muž a zjevně nerozuměl idylce rozmanitosti.
Ani jedna z uvedených věcí by mi nikterak nevadila, pokud by zbytek byl dobrý. Přestože se mi kniha nelíbila, byl jsem přesvědčený, že jí dám alespoň 3, protože jsem už dopředu věděl, že tahle knoha nebude pro mě. Ale závěr příběhu mi připadal tak pitomý a špatný, že nemůžu dát víc, než 2, přestože to bylo asi lepší, než jiné "dvojky", co jsem četl.