Přísně tajný spolek svérázných čarodějek přehled
Sangu Mandanna
Pravidla čarodějek jsou jasná – v zájmu přežití na sebe neupozorňovat, být co nejopatrnější a moc se nedružit ani s ostatními čarodějkami. Protože kde je čarodějek víc, tam šijí s magií všichni čerti. No jo, jenže co dělat, když vás osazenstvo jistého domu prokoukne? Ne, nechce vás upálit ani utopit ve vašem rybníčku s koi kapry. Je to mnohem horší. V tom domě totiž vyrůstají hned tři malé čarodějky. Bez výcviku. A za pár týdnů má dorazit právník, na jehož rozhodnutí závisí osudy všech v domě. A jasně, rozhodně v čarodějky nevěří, a pokud by v ně uvěřil, chtěl by ty monstra smazat z povrchu zemského. A tak Mika sbalí do svého autíčka všechen svůj majetek – včetně toho rybníčku a koi kaprů (magie, co se divíte?) a vyráží na záchranně-vzdělávací misi. Čelit dětem, právníkům, hněvu nejstarší čarodějky v Anglii i zatraceně pohlednému Irovi. Co by se mohlo pokazit?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Very Secret Society of Irregular Witches, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přísně tajný spolek svérázných čarodějek. Přihlašte se a napište ho.
Být čarodějkou není taková zábava, jak se zdá, spíš to znamená, že jste pořád samy. Mika natáčí videa na youtube a osazenstvo jednoho zvláštního domku pozná, že je čarodějka. Najmou si ji jako učitelku pro tři malé čarodějky, které u nich bydlí, aby se naučily zvládat magii a nezpůsobit ve světě poprask.
Cozy feel-good fantasy romance. Nebo tak něco.
Knížka hned na první pohled zaujme svým vzhledem, který je opravdu nádherný. Bohužel vnitřek knížky je za mě spíše takové nenadchne-neurazí.
Magie je tu jen takový vedlejší prvek, není příliš propracovaná, ale svoji funkci to splní – postavy opravdu čarují. Mika je tedy vlastně takovou chůvou pro tři malé a velmi odlišné holčičky, které byly všechny ale fajn. Název knížky je dost zavádějící, o nijak zvláštní spolek čarodějek tu nejde.
Vyskytuje se tu i romantická linka, která je docela fajn, ale taky snaha o poměrně nesmělou spicy scénu, trochu sprostých slovíček a celé mi to do celého konceptu knížky vůbec nepasovalo. Mělo to zůstat jen v nějaké teoretické rovině.
Čekala jsem něco trochu víc střeštěného a vtipného, tohle je taková pomalu plynoucí oddechovka. Na konci knížky přijde i nějaká zápletka, volbu jejího rozuzlení jsem teda moc nepobrala.
Knížka se zabývá tématem rodiny, i třeba té, kterou si zvolíte sami
Děj se odehrává v listopadu a v prosinci, takže pokud se na knížku chystáte, teď je ten pravý čas se do knížky pustit.
3*/5*
IG: @cotaholkacte
Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)
10.03.2024
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Přísně tajný spolek svérázných čarodějek v seznamech
Feel good fantasy, magické děti a barevná ořízka? Count me in! Tohle se Laseru zase povedlo a já děkuju, že mi po přečtení RCčka v rámci spolupráce poslali i finální verzi
Stejně jako u superhrdinů mě i ve fantasy baví příběhy disfunkčních rodin a skupin, primárně dětí nebo teenagerů, protože mi přijde, že v tom období je pro dané postavy nejtěžší se naučit se svými schopnostmi žít - a tahle knížka tuhle moji myšlenku skvěle podporuje!
Tři malé čarodějky co nevědí co se sebou (stejně jako jejich opatrovníci) a jejich nová učitelka, taky čarodějnice, která se nebojí svoje schopnosti ukazovat na internetu, ač by vůbec neměla - ale kdo by věřil tomu, že je její magie skutečná, že jo?
Velmi na-vztahy-zaměřené čtení, což mě absolutně vyhovuje, protože přesně tak to mám ráda. Z kdo ví jakého důvodu jsem si myslela, že má jít o LGBT+ romanci, ale není to vůbec pravda, takže pokud to z nějakého důvodu čekáte taky, tohle je váš řemínek, že to tam není
Celkově vzato velmi milá oddychovka, kterou můžu doporučit.