Věrnost přehled
Františka Pecháčková
Román "Věrnost", horoucí příběh lásky a nenaplněné touhy, je zasazen do podmanivé přírodní scenérie moravských Kopanic na svazích Bílých Karpat. Mladičká Magdalienka se zamilována do dvou mužů: do ohnivého a vzpurného Jury, synu gazdy, a do poctivého chudáka Michala. Jak tyhle vztahy dopadnou?
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věrnost. Přihlašte se a napište ho.
Je to překrásně napsáno, jazykem něžným a poetickým. Kniha umí vtáhnout a nechat v sobě čtenáře prožít kus venkovského osudu se všemi radostmi i strastmi tvrdého a chudého života. Přestože strázně a překážky jsou tvořeny hlavně lidmi samými, neobjevuje se v příběhu žádné čistokrevné zlo. Laskavost a soudružnost lidí je zde dojemně samozřejmá, ale nenudí. Pro mě skvělý návrat do dávných dob ,který pročistí hlavu od moderní současnosti.
Kniha Věrnost v seznamech
1978 | Věrnost |
1944 | Čarovná zahrada |
1974 | Sedmikrásný čas |
1970 | Vůně chleba |
1982 | Jeden krásný rok |
v podstatě můžu podespat Cori a Ivaksu..nalezena v knihobudce. A s chutí jsem si početla. Poezie, romantika, nostalgie...Františka Pecháčková vás na ty kopanice fakt dostane. Fakt tam funíte do kopce, otíráte pot z čela. Voní země, maliník odře nohy, šumí listí. Život těžký a přitom tak krásný. Láska kvete všude.. I na chudých chaloupkách. Děti se rodí, umírají, podobně dospělí...někdy je potřeba na poslední cestou přebrodit závěje...a někdy jsou ty závějě mezi lidmi.
Krásný příběh o naplněné/nenaplněné lásce. Poslušnosti. Víře. Přírodě. I jsem tu slzu utřela...doporučuji :)