Věž lží přehled
Marie Cristen (p)
Francie roku 1313. Dívka Séverine vyrůstá na hradě daleko od královského dvora. Neví, že je pokrevně spřízněná s třemi snachami Filipa Sličného. Když se dvě z těchto mladých žen dopustí cizoložství, což znamená neslýchaný politický skandál, ocitne se náhle Séverine uprostřed intrik nejvyšších kruhů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věž lží. Přihlašte se a napište ho.
Historické romány této autorky se velmi dobře čtou, moc jsem si jí oblíbila. Děj této knihy se odehrává z dob krále Filipa IV. tedy ze 14. století. Pěkná dějová linka o lásce, na kterou má důsledky cizoložství králových snach. Jo věže...ty by mohly vyprávět....
Kniha Věž lží v seznamech
nevěra pro ženy Francie 14. století násilí královny milenci královen historické romány nevlastní otec podle skutečných událostí nevlastní děti nevlastní sourozenci nevlastní matka
2006 | Marie Terezie: mezi trůnem a láskou |
2006 | Graciana: tajemná tvář perly |
2001 | Zlatá nevěsta |
2001 | Ysobel: srdce z diamantu |
2000 | Viviane - otrokyně pomsty |
Kniha mě obohatila o skutečný životní příběh francouzské královské rodiny z roku 1313 Filipa IV. (Sličného) a jeho dětí Ludvíka X. (Svárlivého), Filipa V. (Dlouhého), Karla IV. (Sličného) a jejich sestru Isabelu (anglickou královnu). Hodně textu je věnováno životu a utrpení jejich manželkám Johaně II. Burgundské, Blance Burgundské a Markétě Burgundské. Do životopisu je vložen smyšlený romantický příběh o Severině a Adrienovi.