Věž vlaštovky přehled
Andrzej Sapkowski
Kdyby se toho dne po setmění někdo přikradl k chatrči v mokřinách a škvírou v okenici se podíval do světnice, spatřil by i v chabém osvětlení bělovousého starce soustředěně naslouchajícího popelavé dívce sedící na špalku u krbu… * Ciri se léčí z těžkých, téměř smrtelných zranění na samotě v bažinách Pereplutu a vypráví starému poustevníkovi o všem, co se událo od chvíle, kdy na Thaneddu prošla portálem ve Věži racka. Postupně vychází najevo, že jedinou možností, jak uniknout pronásledovatelům a dostat se domů, je projít mytickým portálem ve Věži vlaštovky. Věž však mohou spatřit jen Vyvolení…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , LeonardoOriginální název:
Wieża Jaskółki, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věž vlaštovky. Přihlašte se a napište ho.
Tento díl mě bavil. Ciri má hodně prostoru, Geralt bohužel málo, což je jediná kaňka, a hodně hustý záporák, který se zaryje do paměti.
Ale joo. Sice mě moc nezajímal přesný původ Ciri. Tuhle část jsem přetrpěl, jinak si myslím další solidní pokračování.
Knižní novinky (7. týden)
14.02.2021
„Jenže smrt je prostě jen smrt a mrtvý je mrtvý. Je mu jedno, kde práchnivějí jeho kosti.“
„Nejsem Falka... Jsem Ciri z Kaer Morhen, zaklínačka. Přišla jsem zabíjet.“
„Jak by řekla s mladistvou bezprostředností naše milá Angouleme, přijde čas v životě, kdy je třeba buď srát, nebo vypadnout z hajzlu.“
Ocenění knihy (1)
1998 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
Kniha Věž vlaštovky v seznamech
v Přečtených | 6 413x |
v Knihotéce | 1 811x |
1999 | Poslední přání |
2019 | Zaklínač – komplet 8 knih |
2005 | Narrenturm |
2015 | Bouřková sezóna |
2000 | Meč osudu |
Má pozornost už uvadá. Bohužel z toho začínám mít pocit nastavované kaše. Zajímavá je přítomnost druidů. Jinak je to furt to samé, děj se vlastně nikam neposune. Vzpomínám na sevřené povídky, které genialně variovaly známé pohádky, báje a legendy. Ságu samozřejmě dokončím. Už teď mi je ale jasné, že se ze mě fanoušek nestane. Doporučovat budu jen původní povídky. Chápu ale, co na tom ostatní baví.