Vězeňský deník přehled
Jeffrey Archer
Vězeňský deník série
1. díl >
Ve čtvrtek 19.července 2001 byl proslulý světový spisovatel Jeffrey Archer, autor bestsellerů a člen britské Sněmovny lordů, odsouzen po procesu, který trval sedm týdnů, za křivopřísežnictví k trestu odnětí svobody na čtyři roky. Prvních dvaadvacet dní a čtrnáct hodin strávil ve věznici Jejího Veličenstva Belmarsh na předměstí Londýna. Toto nápravné zařízení patří k nejpřísnějším ve Velké Británii, drženi jsou zde vrahové, teroristé a pachatelé nejbrutálnějších násilných činů. Kniha vykresluje hodinu za hodinou autorův pobyt v krutém pekle. Líčí každodenní život za mřížemi a kriticky hodnotí britský trestní systém. Ani za těchto tragických okolností v sobě autor nezapře nadání spřádat čtivý příběh plný napětí. Je si dobře vědom, že jeho případ bohaté celebrity, za níž stojí prestižní advokáti, bledne ve srovnání s osudy některých spoluvězňů, a soustřeďuje se proto spíše na výpověď o jejich životních peripetiích.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2004 , AlpressOriginální název:
A Prison Diary I - Hell
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vězeňský deník. Přihlašte se a napište ho.
Jako start do vězeňského života skvělé. I další díly stály za to a člověk se minimálně doví, jak to ve vězení funguje/fungovalo/bude fungovat? :D. V 61 letech se dostat do vězení za úplnou blbost, navíc jako uznávaný lord a věhlasný spisovatel. Docela zajímavá zkušenost. Moc se líbilo!
Poslouchala jsem audioknihu, poučné. Vězeňský systém v Anglii, který semele i tak známého spisovatele a politika. Trochu jsem si vzpomněla na Přítelkyně z domu smutku i když to byla jiná doba, jiná kultura a ženská věznice.
Kniha Vězeňský deník v seznamech
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1995 | Kane a Abel (1. část) |
No, moc mě to nebavilo. Ráno vstát, dvě hodiny psát, snídaně volské oko, psát, sdružování, oběd, fazole, krajíček nebo dva chleba, psát, vyřídit spousty dopisů od fanoušků, projít se venku, psát.... Zhasnout a spát. A zase dokola.
Chápu, že to panu Archerovi připadalo jako peklo na zemi a že díky psaní se ve vězení odreagovával, aby se nezbláznil, ale mě to tedy moc nebavilo. Do čtení jsem se musela nutit a i tak jsem v mezičase přečetla spoustu jiných a lepších knih.
>> U pultu mi Tony doporučuje "vegetariánské špagety", které se tváří jako boloňské.
"Au gratin?" popichuji ho.
"Zajisté, mylorde. Liame, podej jeho Lordstvu gratinovaný parmazán." Zpod pultu se vynoří malý plastový sáček se strouhaným sýrem. Liam ho před očima dozorce otevírá a sype mi jeho obsah na špagety. Následuje hlasitý aplaus vězňů a smích strážných. Pro doživotně odsouzené to byla událost dne.