Viditelný svět přehled
Mark Slouka
Román o hrdinství, zradě a osudové lásce. Jeho vypravěč, syn českých emigrantů v Americe, pátrá po smrti rodičů v Čechách po záhadné milostné epizodě v životě své matky, jež v době protektorátu navždy osudově poznamenala vztah mezi ní a jeho otcem. Jak postupně skládá ze vzpomínek pamětníků, dalších pramenů i vlastní fantazie celou historii, čtenář je stále silněji vtahován do dramatického příběhu, točícího se kolem atentátu na Reinharda Heydricha a jeho skrývajících se pachatelů a vedoucího nakonec ke zcela nečekanému vyústění. Román je brilantní sondou do neklidné duše jeho vypravěče i dalších postav, vystavených mimořádné životní zkoušce a marně se pokoušejících uniknout z dosahu tíživé minulosti.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2008 , PasekaOriginální název:
The Visible World, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Viditelný svět. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě překvapila velmi dobře promyšleným příběhem, který má logické vyústění. Vychutnala jsem si kultivovaný jazyk knihy i sílu milostného příběhu...
Román o osudovosti některých vztahů a o neschopnosti některé vztahy opustit i po jejich ukončení. Zajímavé, ale něčím mně nesedělo a trochu i dráždilo. Ovšem věta "A začala dožívat svůj život." se mi do paměti vepsala velmi výrazně.
Kniha Viditelný svět v seznamech
psychologické romány operace Anthropoid nešťastná láska okupace Československa atentát na Heydricha
Zajímavý námět, pozoruhodné zpracování. Skutečnost, že syn českých emigrantů je schopen takového vcítění se do české mentality a reálií, mne zaujala. Obdivuhodné jsou popisy přírody, charakterů, nálad ... vše ve vynikajícím překladu.
Doporučuji, ale pouze trpělivým čtenářům, pro které "akce", rychlý a dramatický děj či dialogové přestřelky nejsou všechno.