Viking přehled
Edison Marshall

Bývalý otrok Ojíř se stane jedním z vikinských vůdců. Proti Anglii vyrazí tři sta dračích lodí, ty vede on: mají nejen plenit, ale bohatou zemi natrvalo dobýt. Když mu celé vikinské vojsko provolává slávu a pokořená Anglie leží u nohou, Ojíř zjistí úděsnou pravdu sám o sobě…
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Viking. Přihlašte se a napište ho.

Tenhle romantický a dobrodružný příběh jsem nakonec nedočetl. Začátek byl zajímavý, ale udolali mě nekonečné a nudné rozhovory za účelem dostat princeznu Morganu do postele a o tom, zda je lepší Odin nebo Ježíš Kristus. Vývoj postav je nulový. Otrok a pasák krav mluví několika jazyky, skvěle zachází se zbraněmi a je zkušeným mořeplavcem. Třešničkou na dortu je to směšné jméno Ojíř, v originále je to Ogier.

Podobné příběhy mám obyčejně ráda, ale tady mi nějak nesedl styl vyprávění. A vlastně ani chování postav a zdlouhavé popisky situací. Něco tomu zkrátka chybělo a něco naopak přebývalo. Je to zkrátka přesně ten typ knihy, který by mohl být i zajímavý, ale nastalo jen zklamání. Nevrátím se k ní a nejspíš brzo zapomenu o čem vlastně byla, protože mě nudila.
Kniha Viking v seznamech
v Mé knihovně | 61x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
1928 | ![]() |
1928 | ![]() |
1929 | ![]() |
Vikingská tématika, která dopadne takto? Omáčka bez ničeho, bohužel. Je mi líto.