Vladana a Prasopes přehled

Vladana a Prasopes
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452079/bmid_vladana-a-prasopes-pVS-452079.jpg 4 7 7

Vladaně je deset a žije na Zemimi. Právě dostala svoje úplně poslední vysvědčení, takže už je skoro dospělá a musí vymyslet, čím se bude živit. Málem to vypadá, že skončí jako slečna na úklid lvopapouščích klecí, když zjistí, že se hledá intergalaktická strážkyně. Teda strážnice. (Nebo jak je to vlastně správně?) Teď stačí jen najít k sobě do služby to správné kouzelné zvíře! Kniha je určena dětem od 7 let.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vladana a Prasopes. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
13.09.2024

Hledala jsem na Den literatury (naše školní obdoba dospělácké Noci literatury) nějakou zajímavou knihu pro 3.třídu - krátkou, pokud možno legrační, psanou ve svižném tempu. Listovala jsem mimo jiné právě Vladanou a jakmile jsem přečetla první větu na s.6, měla jsem jasno.
Další četba mě jen utvrdila v mém záměru a já se už teď těším, jak budeme se třeťáky vymýšlet Prasopsovi jméno ("neříkej mi Prasopse!") a jak poprosíme paní učitelku, aby nám Prasopse nakreslila . . .
P.S. První případ dua V+P mě naplnil obdivem, a to zdaleka ne pouze kvůli rychlému a velmi chytrému vyřešení. Ověřit správnost shody několikanásobného podmětu s přísudkem mi dalo celkem dost práce, smekám! Zjevně mám ve studiu naší mateřštiny ještě rezervy, zato autorka (potažmo odpovědná redaktorka) jsou osoby na svém místě.

"Moc vzácné, kouzelné zvíře, dožívá se osmdesáti let, schopné naučit se jak lidskou, tak psí i prasečí řeč. Pozor, nebezpečí! Je tak pomalý a depresivní, že při prvním setkání dokáže dohnat většinu obyvatel Zeměmě k šílenství. Poznámka: Skryté vlohy."

bibi.r
12.09.2024 4 z 5

Pro děti 8+

Zajímavá a vtipná malá sci-fi pro začínající čtenáře. Nejdřív jsem si říkala, co to jako je, ale vlastně to dost pobavilo. Možná mi až přišlo líto, že už je konec. :)

filip0641
23.06.2023 5 z 5

Je čtvrtek večer, do Prahy se ženou přívalové deště a já se usadil v posteli s knihou určenou ne mě, ale dětem. Ahoj, jmenuju se Vladana a to jméno mi dali moji pitomí rodiče. Pobavení. Čtu dál. Z Vladany je čiperná holka, jejíž touha po dobrodružství ve mně probouzí vzpomínky na mé vlastní dětství, na hodiny v podřepu na koberci s kostkama lega, na stavění výtahu, kterym se vytáhnu na palandu. Potkáváme s Vladanou prasopsa, který nás nonšalantně ignoruje a raději ňuchňá odpadky. A já přemýšlím, jestli bych jako dítě provedené po kapitole neotřelých zakoutí představivosti autorky ve své posteli usnul, dožadoval se zuřivě pokračování, nebo sám začal spřádat Vladaně další pípnutí na mapce. Řešit to ale prozatím nemusím, můžu číst dál. Když pak zpětně listuji, abych si znovu pročetl některé autentické výměny, jedna z nich náhle nabyde nového významu. Ano, Vladana má samé jedničky.

Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020

Kniha Vladana a Prasopes v seznamech