Vlasovci v boji za Prahu přehled
Pavel Žáček
Edice je nejrozsáhlejším a nejpodrobnějším souborem dokumentů vztahujících se k průběhu Pražského povstání a pomoci dobrovoleckých jednotek českému hnutí odporu v závěrečných okamžicích druhé světové války. Editována jsou originální rukopisná či strojopisná hlášení velitelství „Bartoš“ i dalších povstaleckých velitelství, která se přímo či nepřímo vztahují k zásahu jednotek 1. ruské divize VS KONR genmjr. S. K. Buňačenka v Praze a jejím bezprostředním okolí. Tato hlášení neobsahují pouze informace o osách postupu vlasovského útvaru, ale zachycují také aktuální situaci a problémy, které řešila jednotlivá povstalecká velitelství. Zvláště při čtení zpráv o postupu německých útočných skupin můžeme ještě dnes doslova cítit dramatičnost tehdejší situace.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlasovci v boji za Prahu. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Vlasovci v boji za Prahu v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) Pražské květnové povstání (1945) dějiny Prahy protifašistický odboj Vlasovci (Ruská osvobozenecká armáda)
2019 | Čekisté |
2004 | Průlom - Agentem CIA uvnitř komunistické nomenklatury |
2017 | Vlasovci v boji za Prahu |
2014 | Prahou pod pancířem Vlasovců |
2013 | Vypovídat pravdu a nic nezamlčet. Díl 1 |
Dokument,který se mi velmi líbil,Je v něm uvedena spousta údajů,o kterých jsem neměl ani ponětí.