Vlastní životopis přehled
Agatha Christie
V půvabně napsaném Vlastním životopise se vrací Agatha Christie ke svým kořenům, k dospívání, ke svým láskám a manželstvím, ke svým zálibám v cestovní a archeologii a ke svým odborným znalostem z medicíny a toxikologie. Její kniha je víc než životopis; je to strhující příběh života ženy, která – ač se ve svých románech tak často zabývá posledními okamžiky lidského života – dokáže mít ze života náruživé a všestranné potěšení.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1999 , AcademiaOriginální název:
An autobiography, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlastní životopis. Přihlašte se a napište ho.
Alena Vránová je vážně skvělá,dodala téhle knížce úplně jiný rozměr!!! Bylo to potěšení pro uši
Barvitý životopis mé oblíbené autorky, v jejím vlastním nevšedním podání. Kniha, ke které se můžeme s radostí vracet. Tak, jako jsou jedinečné Agathiny detektivky, je jedinečné i toto osobní vyprávění, se kterým se přeneseme do starého dobrého světa staré dobré Anglie a v klidném spočinutí zapomeneme na obrazovky, internet, smartfouny, aplikace, politiku, AI a vůbec :-)
Ocenění knihy (1)
2023 -
Audiokniha roku
(Absolutní vítěz)
Kniha Vlastní životopis v seznamech
archeologie slečna Marplová vzpomínky viktoriánská doba spisovatelé Hercule Poirot autobiografie
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Nejsem přední fanoušek Agathy, ale kdo by jí neznal, že? Četla jsem pár knih a viděla pár zfilmovaných příběhů. Když se mi dostal do ucha její životopis, geniálně vyprávěný Alenou Vránovou, byla jsem totálně pohlcena a necelých 30 hodin jsem si naplno užila. Kdo jiný než než vy sami si napíšete nejlepší životopis a bonusem k tomu je, že k tomu ještě umíte psát a jste vtipní :o) Obdivuji její pamět, kdy si pamatovala, co dělala v 7 letech. Možná si psala deníky a z nich čerpala. Já bych si opravdu toto všechno nepamatovala. Ač se jí nedostalo kvalitního vzdělání, tak už jako malá měla při psaní slohů velikou představivost. Životopis je psaný hodně vtipnou formou. Hrozně jsem jí záviděla cestování po celém světě, hlavně na střední východ, kam se bez rizika ohrožení života dalo cestovat, kdy neexistovala letecká doprava, cesta trvala dny a nebylo úplně bezproblémové. Tato část se mi líbila nejvíce, dále o její spisovatelské kariéře. Brilantní a pro mne zatím nejlepší životopis jaký jsem kdy četla. Agatha byla nejen statečná, laskavá, nadaná, tvrdohlavá, ale hlavně skromná, velkorysá a se srdcem na pravém místě. Doporučuji audioknihu, ta prostě nemá chybu a jsem si jistá, že se ní někdy vrátím :o)