Boj o ostrov přehled
Arthur Ransome
Vlaštovky a Amazonky série
1. díl >
Na neobydlený ostrov na anglickém jezeře přijíždí tábořit skupina čtyř dětí - Vlaštovky. Zde potkávají dvě místní dívky - Amazonky a tak se zrodí přátelství na mnoho let... Boj o ostrov vypráví o životě ve stanovém táboře, o boji s kapitánem Flintem - stýcem Amazonek, pirátem a cestovatelem, o plachtění na jezeře a celé řadě dalších neobyčejných příhod, které spolu Vlaštovky a Amazonky zažívají... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1998 , Albatros (ČR)Originální název:
Swallows and Amazons, 1930
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boj o ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Ransomovky, četba mého dětství, milovala jsem je všechny. Foglar mě tolik nebavil, ale tohle bylo moje gusto. Když jsem jako už dospělá slyšela píseň "Spanish ladies" , hned jsem si vzpomněla na Johna, Zuzanu, Titty a Rogera....a zázvorovou limonádu/ jamajský rum jsem už taky ochutnala : )
Pár knih od Ransomea jsem přečetl ještě coby kluk a líbily se mi, a teď při výměnném měsíci v knihovně se mi do rukou dostala i tato.Možná jsem ji i četl, to už si nepamatuju, ale každopádně to bylo velmi příjemné shledání s Vlaštovkami i Amazonkami. Navíc jsem narazil na vydání s barevnými ilustracemi i obálkou, což u knihy z edice Knihy odvahy a dobrodružství vidím poprvé.
Zkrátka kniha mě potěšila, a ač je určena mladším čtenářům, určitě udělá radost i dospělým. Čte se dobře a v ději se neztratíte, i když si při čtení uděláte týden nebo dva pauzu.
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Kniha Boj o ostrov v seznamech
děti pro děti zfilmováno ostrovy dětský hrdina rozhlasové zpracování dětská dobrodružství plachtění
1959 | Boj o ostrov |
1988 | Trosečníci z Vlaštovky |
1958 | Zamrzlá loď kapitána Flinta |
1964 | Holubí pošta |
1961 | Petr Kachna |
Pořád je to krásná kniha. I v dospělosti i po několikátém už přečtení.