Vodní apokalypsa přehled
Mikael Niemi
V severním Švédsku celý podzim stále prší a v řekách stále stoupá voda. Nakonec stoupne natolik, že to nevydrží zdejší kaskáda přehrad: jedna po druhé pod tlakem vodních mas povolí a rozpoutá se peklo, vnitrozemské tsunami, které smete vše, co mu stojí v cestě. Tato tragédie zasáhne do života mnoha lidí: pilota vrtulníku, jenž se zrovna chystá spáchat sebevraždu, protože ho opustila žena, vyhořelé učitelky, která pořádá kurz malování v plenéru, zaměstnance elektrárenské společnosti, který se rozhodne ukázat ženám, zač je toho loket... A jak to všechno dopadne? Zcela jinak, než jsme zvyklí z hollywoodských katastrofických filmů.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2014 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Fallvatten, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vodní apokalypsa. Přihlašte se a napište ho.
Katastrofických román který mě bavil a zároveň je to náhled na mezilidské vztahy a chování při vyhrocené situaci.
Nejsem sice příznivcem katastrofických románů, ale tady mě to bavilo. Ono to vlastně byla spíše sonda do mezilidských vztahů a taky trochu hra se čtenářem s prvky černého humoru. Prostě Seveřané se vším všudy, včetně tragikomické scény s totálně našrot milencem. Takový je někdy život.
Kniha Vodní apokalypsa v seznamech
švédská literaturaAutorovy další knížky
2019 | Vařit medvěda |
2003 | Popmusic z Vittuly |
2010 | Muž, který zemřel jako losos |
2014 | Vodní apokalypsa |
2013 | Ďáblík |
Není to vůbec špatná kniha, jen mi na ni něco nesedí a nevím co to je. Byl to zajímavý příběh o přírodní katastrofě a nahlédnutí do příběhu a reakci několika postav. Bylo zajímavé vidět jako každý reagoval trochu jinak a zároveň si myslím, ze by realita mohla vypadat velmi podobně, protože do doby než se nám něco podobného nestane nemusíme ani tušit, že se v nás samotných skrývá někdo jako Barney, Lena nebo třeba Vincent.