Vojna Roseovcov přehled

Vojna Roseovcov
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126031/vojna-roseovcov-126031.jpg 4 23 23

Dramatický príbeh amerického manželstva, ktorého hrdinov si v rovnomennom filme zahrali Michael Douglas s Kathleen Turnerovou. Nečakaná udalosť otvára oči manželom, ktorých vzťah prechádza od rozpadu až k smrteľnej nenávisti.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The War of the Roses, 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vojna Roseovcov. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

andrii24
02.07.2024

Jako jedno synonymum pro ve zbrani stav. Vztah, který je rozervaný, rozený havraní vrak. Kdy Arésova kavalérie srocuje šero nad Amorem. Raší, valí se. Odteď velí. Trny a jehlice. Jeden druhému adresuje. Dříve veršované, city v třískách, sešrotované, neb kvaltem zatažené Afroditiny závěsy slibují, strhnou ryzí, pilnou. Vrostou do noci kverulantů niter, která hrozí ustláním si "s pilkou," poutem na mramorovém, márovém loži. To skutečně uloží epilog bledulí živáčkům Pyrrhova vítězství, "s karosou" vybouřených černých kaněk. Surově napadené, popadané lásce.

pe3czech
23.02.2012 2 z 5

Prvních dvě stě padesát listů bylo výborných. Postupně se Válka Roseových vyšplhala na mém interním žebříčku ze tří hvězdiček na čtyři. Závěr ale knihu zabíjí, padá u mě na hvězdičky. Zápletka je u konce příliš agresívní a absudrdní, až nuceně - chce se mi říct. Navíc se mi nelíbí překlad a občasné nekoncepční používání "čecháčského dialektu", které na mě působí nepatřičně. Vyjadřování celkově není ladné, jako u jiných autorů. Pozitivně ovšem hodnotím dějovou linku - rozkol "ideálního" partnerství, kde až vidina smrti bližního otevírá jádro původního citu.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vojna Roseovcov v seznamech

v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x