Volání srdce (2024) | Databáze knih

Volání srdce přehled

Volání srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542840/bmid_volani-srdce.jpg 4 38 38

Anglie, 1937. Mladá zdravotní sestra Ashleigh se v nemocnici seznámí s lordem Hamiltonem, o něhož pečuje. Ashleigh jej přesvědčí, aby navštívil město v Austrálii, které kdysi koupil, a vydává se spolu s ním na daleký kontinent. Netuší, že ji na něm čeká nejen nové poslání, ale také řada osudových setkání, jež obrátí její život naruby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress

Fliegende Ärzte - Aufbruch ins Outback, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání srdce. Přihlašte se a napište ho.

haWranka
16.02.2025 3 z 5

Já mám ráda tenhle typ románů - pozvolný děj, více postav, reálné historické pozadí. Ale tady jsem měla veliký problém se začíst a dočíst. Hlavní postavy byly naprosto dokonalé, krásné a šlechetné. Děj (o kterém se ale vlastně moc nedá mluvit) se točí spíše kolem vedlejších postav, je to taková mozaika. To by mi ani tolik nevadilo. Ale nedokázala jsem se přenést přes tu hroznou povrchnost a průhlednost. Během prvních kapitol si řeknete, co by se asi tak mohlo dít, a ono to tak do puntíku dopadne. Když se vynoří nějaký problém, je opět šablonovitě vyřešen na pár řádcích nebo stránkách. Styl autorky mi prostě vůbec nesedl, škoda.

zimolka
13.02.2025 4.5 z 5

Nádherný odpočinkový román.

VasnivaCtenarka
18.12.2024 4 z 5

Volání srdce je milým románem, který vás pohladí po duši svou nenáročností, krásnou atmosférou a sympatickou hlavní hrdinkou. Příběh je zasazen do Anglie a sluncem zalité Austrálie 30. let a pokud máte chuť na odpočinkové čtení, právě jste našli skvělého společníka.

Autorka skvěle kombinuje prostředí Anglie a exotické Austrálie, která působí jako místo plné nových možností a dobrodružství. Cesta na tento vzdálený kontinent otvírá nejen nové obzory pro hlavní postavy, ale také pro čtenáře. Popisy krajiny jsou živé a přenáší čtenáře do míst, které dýchají atmosférou dávné doby.

Hlavní hrdinka, mladá zdravotní sestra Ashleigh je odhodlaná a laskavá žena, která si získá srdce snad každého čtenáře. Její cesta z Anglie do Austrálie je pro ní novým posláním a musí čelit novým výzvám. Její vztah s lordem Hamiltonem – druhá hlavní postava – je osudový a nesmírně laskavý. Příběh nám nabídne také potřebnou dávku romantiky, která je jemná a nenucená.

Autorka dokáže krásně vykreslit vztahy mezi postavami, aniž by působily uměle či přehnaně. Romantická linka je něžná a přirozená a i když čtenář může děj trošku předvídat, neubírá to na radosti ze čtení. Je to totiž příběh o nových začátcích, odpuštění a hledání štěstí na nečekaných místech.

Styl psaní je poměrně jednoduchý a lehký, což právě z knihy dělá ideální odpočinkovou záležitost. Tempo bylo plynulé, bez zbytečných komplikací či zdlouhavých popisů a přesto si děj udržel po celou dobu své kouzlo.

Volání srdce je milý a čtivý román, který potěší každého, kdo hledá romantický příběh s poutavou atmosférou a sympatickými postavami. Elizabeth Haran dokázala vytvořit příběh plný naděje, nových začátků a jemné romantiky, který vás zahřeje u srdce.

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Kniha Volání srdce v seznamech