Vrah malých pastýřů přehled

Vrah malých pastýřů
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147815/bmid_vrah-malych-pastyru-PKR-147815.jpg 4 38 38

Na případu sadistického vraha Josepha Vachera, který koncem 19. století rozséval strach na francouzském venkově, autor dokumentuje zrod soudní medicíny, antropologie, psychiatrie a dalších oborů, jež dnes při řešení zločinů vyšetřovatelům běžně pomáhají. Čtenář může sledovat Vacherovu několikaletou krvavou cestu po Francii, události vedoucí k jeho dopadení a zvraty v soudním procesu, o němž tehdy noviny denně psaly a o nějž se zajímaly miliony lidí.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Killer of Little Shepherds: A True Crime Story and the Birth of Forensic Science, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vrah malých pastýřů. Přihlašte se a napište ho.

martina.culik
01.11.2020 4 z 5

Kniha obsahuje spoustu informací o vývoji forenzních věd, a proto by si ji měli přečíst všichni zájemci o dějiny kriminalistiky.
Úplně mi nevyhovovala forma, kterou je psaná. Střídají se epizody ze života sérového vraha a episody z forenzních věd, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí.
Zajímavá fakta ale tento nedostatek poměrně dobře vyrovnávají.

MartyManCZ
30.12.2019 5 z 5

Příběh ubožáka Vachera mi v podstatě až tak zajímavý nepřišel. Mnohem zajímavější je právě sledování zrodu forenzních věd a bádání profesora Lacassagneho kterej byl teda velkej frajer, klobouk dolů. To jak se pátralo v tuhle dobu je vždycky zážitek. Pokud tahle tématika někoho zajímá, tak to musím doporučit.

Izu
13.05.2017 4 z 5

Velice dobre napsana kniha o zrodu forenznich ved ve Francii.Soubezne sledujeme zivot jednoho ze seriovych vrahu.Je neuveritelne, v jakych podminkach museli patologove pracovat.

Ocenění knihy (1)

2011 - CWA Dagger Awards (Gold Dagger for Non-Fiction)

Kniha Vrah malých pastýřů v seznamech

v Mé knihovně30x