Vrána v našich životech, kultuře a historii přehled

Vrána v našich životech, kultuře a historii
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384733/bmid_vrana-dtn-384733.jpg 4 26 26

I když o nich lidé tak většinou nepřemýšlejí, jsou vrány pozoruhodně půvabné: od špičky zobáku až po konec ocasu je to jedna krásná křivka, která se mění, když vrána zvědavě rozhlíží. Vykračují si na dlouhých silných nohách se neustále sledují okolí. Tato kniha se věnuje všem ptákům z čeledi krkavcovitých – vránám, havranům, krkavcům, strakám a jejich příbuzným, podíváme se na ně z kulturně historického hlediska: v jakých mýtech se objevují, co v které kultuře znamenají i jak se objevují v literatuře a výtvarném umění i našich životech. Kniha pro ty, koho tito skvělí a inteligentní ptáci fascinují, matou, rozčilují nebo okouzlují.... celý text

Mytologie Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Grada

Crow, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vrána v našich životech, kultuře a historii. Přihlašte se a napište ho.

Lisa_Flames
28.01.2022 5 z 5

Zatím knize vyčítám pouze nepřesné informace z poslední kapitoly, kdy zmínil pouze režiséra filmu The Crow a nikoli autora původního komixu a příběhu. Každopádně mě to nutí se zamýšlet na dalšími chybami v knize a její věrohodnosti. Jinak byla velice zajímavá a předpokládám, že se k některým informacím budu vracet.

Vidlička
18.06.2021 4 z 5

V ramci zanru a edice dostacujici pocin. Samozrejme by se tema dalo rozvinout mnohem, mnohem sireji a podrobneji ale to nebylo zamerem autora ani zadavatele. Zajimava kapitola o strasacich, o tom bych si urcite rada precetla vic. Ctvrtou pridavam pro zamilovanost do havranku a drzounu (strak).

hellena1523
27.07.2020 5 z 5

Velmi dobře zpracované, čtivé. Já jsem byla spokojená :-)

Kniha Vrána v našich životech, kultuře a historii v seznamech

vrány

Boria Sax