Vraždy něžnou rukou: Hrdelní zločiny žen, které kdysi vzrušily veřejnost přehled

Vraždy něžnou rukou: Hrdelní zločiny žen, které kdysi vzrušily veřejnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353076/bmid_vrazdy-neznou-rukou-hrdelni-zlociny-uC3-353076.jpg 4 21 21

Ne nadarmo se říká, že ženy jsou tou něžnější polovinou lidstva. Ženská ruka je na světě hlavně proto, aby hladila. Jen občas se nalezne žena, která do tohoto obrazu nezapadá. Provede zlý čin, který bychom od něžného stvoření vůbec neočekávali. Děje se to v současnosti, ale bylo tomu tak i v minulých dobách. S překvapením zjišťujeme, že ruka ženy nemusí vždycky jen hladit. Zde popsané příběhy se odehrávají v průběhu dvou století. Ženy tehdy vraždily skoro ze stejných důvodů jako muži – pro peníze, ze msty, ze žárlivosti, ale někdy také, na rozdíl od mužů, ze zoufalství. Všechny zde uvedené příběhy jsou skutečné a podklady k nim autor čerpal ze starých soudních dokumentů, zápisů v matrikách i z odborné literatury. Nemusel si nic vymýšlet. Tyto případy napsal sám život.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraždy něžnou rukou: Hrdelní zločiny žen, které kdysi vzrušily veřejnost. Přihlašte se a napište ho.

Marcik7
dnes 3.5 z 5

Tyto skutečné případy se odehrávají na pozadí historických událostí, kdy život nebyl pro mnoho lidí jednoduchý, ale motivy těchto vražd byly podobné těm dnešním. Takže touha po penězích, žárlivost. Některé se však týkaly i úmrtí dětí, a to se mi nečetlo vůbec dobře. Navíc jsou zde citovány protokoly s detailními popisy těchto činů, takže jako běžnou detektivku to brát nelze.

VítVápno
24.11.2024 5 z 5

Tak můžu říct že tohle bylo geniální. Sice jsou to jenom příběhy ale skutečně příběhy které se opravdu stali, navíc se člověk dozví aspoň kousek historie teda co se týče vražd když jsem se do knížky pouštěl tak jsem si myslel že to bude krvavé a drastické ale opak je pravdou ty příběhy jsou napsány velmi dobře a čtivě. Nic jméně má to i trošku nevýhod první je že tam jsou občas slova kterým jsem úplně nerozuměl, ale dá se to pochopit a za druhý mi vadilo že bylo málo příběhy mohla být klidně o deset příběhu víc. Jeden příběh mě dokonce rozčílil protože nesnáším když někdo ubližuje dítěti. Knihu doporučuji všem.

Kniha Vraždy něžnou rukou: Hrdelní zločiny žen, které kdysi vzrušily veřejnost v seznamech